porno izle

Sensing the City (DK – IT – UK – HU)

Többéves projektünk idén is művészeti akciókon és interdiszciplináris beszélgetéseken keresztül járja körül művészet és a környezeti fenntarthatóság kapcsolatának kérdését.

A 2021-ben indított és Bubla Éva művész-aktivista kurátori közreműködésével megvalósuló Sensing the City programsorozat idén is művészek és más területről érkező szakemberek párbeszédén keresztül közelíti meg művészet és környezeti fenntarthatóság kapcsolatának kérdését. Ez alkalommal három külföldi és egy magyar alkotót hívunk meg Budapestre egy közös művészeti kutatásra és felfedezésre, amely során a résztvevők az ökológiai megközelítés és a problémák művészet segítségével történő érzékenyítésének lehetőségeinek kérdését, valamint a művészet és a tudomány kölcsönösen inspiráló kapcsolatának témáját járják körül. A Dániából, Olaszországból, Nagy-Britanniából és Magyarországról érkező alkotók egy ötnapos rezidenciaprogram eredményeit osztják meg az érdeklődőkkel – hol részvételi workshop formájában, hol releváns szakterület szakértőjével folytatott beszélgetés keretében.

Sensing the City célja alapvető kérdések felvetése városaink, épített és természetes környezetünk állapotával, valamint az ehhez kapcsolódó egyéni és társadalmi viszonyulásainkkal, gyakorlatainkkal kapcsolatban; új nézőpontokkal, képzeletekkel és gyakorlatokkal való kísérletezés, ezáltal kritikai gondolkodásunk és környezeti tudatosságunk erősítése. 

Meghívott művészek:
Nana Francisca Schottländer (DK)
Leonardo Delogu (IT)
Seth Honnor (UK)
Bubla Éva (HU)

A rezidencia nyilvános programjai:

2022. szeptember 3. 10.00-13.30 – Nana Francisca Schottländer (DK): Going Visiting workshop
Helyszín: Népsziget
A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. Bővebb információ és jelentkezés ITT

2022. szeptember 4. 11.00 – Bubla Éva (HU): Illatséta
A sétát nyilvános beszélgetés követi a művész és Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport tagja részvételével.
Találkozópont: a Hotel Gellért előtti szökőkútnál,1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.

2022. szeptember 5. 18.00Kié az energia?
Tematikus beszélgetés Seth Honnor (UK) művész, rendező, a Kaleider művészeti vezetője, valamint Győri Kata (Energiaklub) részvételével
Helyszín: Kláris Ökohajó, 1137 Budapest, Carl Lutz rkp. 29.

2022. szeptember 6. 17.00Piknik Leonardo Delogu (IT) előadóművésszel
Találkozópont:
Kolosy tér, a 165-ös a busz megállójában
A piknikbe később is be lehet csatlakozni, ebben az esetben találkozópont az 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 15b épülettől balra induló ösvény bejáratánál, a Tájvédelmi körzet táblánál.

Az In Situ (Un)common Spaces nemzetközi együttműködés részeként megvalósuló program.