AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Going Visiting – Nana Francisca Schottländer (DK) workshopja

A PLACCC Fesztivál a művészet és környezeti kérdések kapcsolatára fókuszáló Sensing the City programjának keretében szeptember 3-án 10:00-13:30 között workshopot tart Nana Francisca Schottländer (DK) Going Visiting címmel a Népszigeten. 

A koppenhágai székhelyű alkotó munkásságának központi eleme, hogy saját testét használja a vizsgálódás és az alkotás élő eszközeként. Projektjei koreográfiai munkákat, performatív installációkat, koreografált eseményeket, videomunkákat, térbeli installációkat, szöveget, hangot és performatív beavatkozásokat ölelnek fel nyilvános terekben.
A művek gyakran bizonyos témák folyamatos, sorozatos feltárásai során jönnek létre: minden munkasorozatnak megvan a maga logikája, stratégiája és esztétikája, és mélyen gyökerezik az elméletben, az irodalomban, a helyismeretben és a személyes anyagokban.
A Népszigeten elsősorban a kövek, vízpart és folyó témák mentén folytatja művészeti kutatását.

A workshop során a résztvevők betekintést nyernek a dán művész alkotói folyamatába, és részt vesznek a rezidencia programban során folytatott kutatásában, amelynek eredménye a későbbiekben egy helyspecifikus előadás születik a PLACCC Fesztivál keretében. 

A workshopot egyaránt ajánljuk mind az előadó, mind a vizuális területről érkező alkotóknak, illetve a művészeti háttérrel nem rendelkező érdeklődőknek. 

A workshop angol nyelven zajlik, igény szerint tolmácsot biztosítunk, a résztvevőknek kényelmes ruházat ajánlott amiben tudnak mozogni (futni, mászni, lefeküdni a földre) és nem okoz gondot, ha koszos lesz. 

Találkozópont: Vasmacska Halsütöde előtt (1046 Budapest, Zsilip u. 90.)

A részvétel ingyenes!

Jelenkezés ITT