porno izle

Piknik Leonardo Delogu-val

„Az érdekel, hogyan érzékelünk, hiszen az érzékelés nem csak fiziológiai, hanem kulturális folyamat, erősen függ attól a kulturális, politikai, gazdasági környezettől, amelyben felnőttünk. Ezért a kutatásomban az érzékelés más lehetséges módjait keresem, elősorban bizonyos képeket használva. E képek közül a gödör (pit) számomra arra ad lehetőséget, hogy a passzív, befogadó dimenzióra fordítsam a figyelmem – a performativitás kultúrája által stimulált aktív dimenzió helyett.”

Leonardo Delogu jelenlegi művészeti kutatása a pit jelensége körül forog, a résztvevők ebbe nyerhetnek betekintést a piknik során.

pit (angol): akna, gödör, sírgödör, verem, pokol

A gödör a terv funkciójának megszakítása.
Megszakítja a folytonosságot, feltárja az alaptalajt, ami a kéreg alatt van. A felszín összeomlása. 
A gödör veszélyes, belekerülsz. 
A gödör a depresszió örvénye: a depresszióé, ami minden feláldozható testet érint, a megtagadott testek nem tartoznak a szabály alá. 
A gödör munkára kényszerített emberiség 
A gödör a masszív termelésbe helyezett táj 
Végtelen sok gödör van:
Az aszfalt egy gödör, a háló egy gödör
A ritkaföldfémek gödör e, ahol az elpazarolt testek nyernek ki anyagokat, hogy okos tárgyakat és okos városokat készítsenek.
A szemétdomb egy gödör, az állatok menedékhelye, az állatcsapda.
A kicsavart fa gödre, egy földalatti barlang gödör, ahol khthonikus lények élnek.
A gödör egy út valahová máshová, mint az Alíz Csodaországban.
Az ánusz egy gödör
A száj egy gödör
A művészet egy gödör ahová az idő árnyékai lehullanak
és előjönnek a lehetséges jövőképek
A gödör az ismeretlen
A sötétség
Amin még gondolkodni kell.

A piknik szintén egy megszakítás, például a munkaidőé, vagy a sétáé, a kikapcsolódás, a találkozások és a merengés helye, néha egy jó ötlet piknik közben jut eszünkbe. 

Így hát egy különös piknikre invitálunk a Budapesti táj egyik gödrébe, hogy időt töltsünk el együtt, hogy megosszunk egymással néhány testgyakorlatot, hogy megpróbáljunk együtt gondolkodni, álmodozni – és hogy élvezzük a naplemente fényeit a Mátyáshegyi kőbánya szikláin.

Találkozópont: 17 óra, Kolosy tér, a 165-ös a busz megállójában
Hozzatok magatokkal buszjegyet, inni- és ennivalót, valamint takarót.
Időtartam: 3 óra

A piknikbe később is be lehet csatlakozni, ebben az esetben találkozópont az 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 15b épülettől balra induló ösvény bejáratánál, a Tájvédelmi körzet táblánál.