porno izle

Vadas Zsófia Tamara & Gryllus Ábris: Krund ni Ovel / 21 Oct /// 20:30

///scroll down for English ///

A Krund ni Ovel egy rituális performansz. Fiktív szertartás, amely egy konkrét térben zajlik, és amelynek minden alkotóeleme és hatása egy párbeszéd során jön létre. E párbeszédben az előadók együttműködése révén találkozik zene és képzőművészet, mozgás és koreográfia. Az alkalmi rítus célja a kulturális klisék és prekoncepciók tudatos megkérdőjelezése, felhasználása és transzformálása. Központi kérdése pedig az, hogy a 21. századi celeb-idolok világa hagyományként hogyan értelmezhető egy performatív szituációban? Hogyan képezhetik ennek a világnak az elemei egy transzcendens folyamat alapjait? Az előadók a zene és tánc segítségével próbálják transzba ejteni önmagukat, hogy így kapcsolatba hozhassák a nézőket Krund ni Ovellel.

A Krund ni Ovel lett a Reality Research Festival nyitóelőadása, mivel a transz is a világ másfajta percepciójához segít hozzá – akárcsak az új technológiák. Ám míg az utóbbiak exteriorizálják a valóság másfajta érzékelését, addig a transznak erre nincs szüksége.

Az előadás hossza 41 perc. Az alkotók időnként egyes nézők számára kellemetlenül vibráló fényeket és hangos hangokat is alkalmaznak a performansz során.

koncepció, koreográfia: VADAS Zsófia Tamara
előadók: GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara
zene / sound design: GRYLLUS Ábris
látvány: GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara

Külön köszönet: NAGY Ágoston, TÓTH Márton Emil, DÉZSI Kata
Produkciós partner: Collegium Hungaricum Berlin, Katlan Csoport
Támogatók: EMMI, CHB, Sín Kultúrális Központ, Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány

How is idolatry worshipped in the era of celebrity idols? Which tools can be used today to trigger transcendental experiences? Krund ni Ovel is a ritualistic performance, a dialogue between movement, music and visual arts that experiments with the concept of cultural clichés. The artists will attempt to go into an artistic trance, to bring the audience into contact with Krund ni Ovel.

The performance is 41 minutes in length. The artists use flashing lights and loud sound effects, which some more sensitive audience members may find disconcerting.

concept & choreography: VADAS Zsófia Tamara
performers: GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara
music / sound design: GRYLLUS Ábris
visual design: GRYLLUS Ábris, VADAS Zsófia Tamara

Special thanks: NAGY Ágoston, TÓTH Márton Emil, DÉZSI Kata

The production is sponsored by: Collegium Hungaricum Berlin and Katlan Csoport.
Further sponsors: EMMI, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Új Előadóművészeti Alapítvány

Időpont: 2016. október 21. 20.30
Helyszín: Kubik Coworking pincehelyiség, 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
Ingyenes program – a Reality Research Festival nyitóelőadása