porno izle

SVUNG: Nem végpont

A temetők a befejezés és az elengedés szimbolikus terei, míg a hozzájuk kötődő rituálék a saját mulandóságunkra, végességünkre való reflexió gyakorlatai. Ezzel párhuzamba helyezhetőek a szemétgyűjtők és a csatornák, amikbe a már nem kellő háztartási hulladékaink, valamint saját salakanyagaink kerülnek. Ott fekszik minden, ami felesleg, ami teher, amitől meg kell szabadulni.

Ugyanakkor a sírkövek, a vésetek, a talpunk alatt történő bomlási folyamatok az örök együttmaradás ígéretét is magukban hordozzák, kiegészülve a halál utáni állapot misztikumával. Ellenben kérdés, egy tárgyi anyag mikortól halott: a kiselejtezést vagy a megsemmisülést követően? Felhalmozott lomjainkhoz jellemzően az a képzeleti munka kapcsolódik, hogy azok a “vége” után elegánsan semmivé foszlanak – ellentmondva pl. az interneten terjedő és közismert, szennyezett óceáni partszakaszok fényképeivel.

A performatív virrasztás részvételi játékaival célunk a fenti gondolatok és kételyek felerősítése, valamint a világ szövetében való helyünk keresése, saját anyaglétünk és anyagtestvéreink elfogadása. Véget mondunk a végállapotoknak – ebben segítségünkre az elhagyott temető és a virrasztás okozta féléber állapot muszáj atmoszférája lesz.

A performatív virrasztást reggel 8.00-kor az ökopszichológia és klimaszorongás témáját körüljáró beszélgetéssel zárjuk az eseményt a Hidegkúti Horgásztó partján. 
Résztvevők: a Nem végpont alkotói, valamint Molnos Zselyke, biológus, pszichológus, az Ökopszichológiai Intézet társalapítója és vezetője.
Moderátor: Mogyorósy Marietta, tájrendező- és kertépítőmérnök, természetfacilitátor.

Alkotók:
Szemessy Kinga
Borsos Luca
Tömböröczky Napsugár

Időpont:
2021. szeptember 4. 19.00 – szeptember 5. 7.00

Beszélgetés időpontja:
2021. szeptember 5. 8.00

Helyszín:
Pesthidegkút-Ófalu temető

Találkozóhely:
1028 Budapest, Temető utca 73.

Beszélgetés helyszíne:
Hidegkúti Horgásztó

A program regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/svung-nem-vegpont-tickets-169079516385