AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Somló Dávid: Egy bot finom egyensúlyozása

Az ‘Egy bot finom egyensúlyozása’ olyan meditációs mozgásgyakorlat, amelynek során a résztvevők érzékeny és harmonikus kapcsolatot alakítanak ki egy bármelyik fa alatt megtalálható egyszerű bottal. 

A gyakorló a bot egyensúlyozása közben felfedezheti mozgásának egyre finomodó jellegét, nyitott és mély figyelmet alakíthat ki a botja és a környezete felé, valamint megtapasztalhatja a legegyszerűbb dolgok iránti gondoskodás érzését. 

A háromnapos projekt során Somló Dávid Budapest három nagy, forgalmas terén napi 3 órán keresztül fogja gyakorolni és tanítani a ‘botocskázást’ a közönségnek és a járókelőknek. A ‘botocskázás’ köztéren gyakorolva egyszerre válik kitartott performatív jelenlétté és folyamatosan alakuló, nyíltvégű workshoppá. Ahogy egyre többen csatlakoznak a gyakorlathoz, egy kollektív egyensúlyozó koreográfia és egy szinte megfoghatatlan látványosság bontakozik ki abból.

“A bot mindig jelen van. 
A bot folyamatosan reagál rád. 
A bot őszinte.
A bot nagyon érzékeny.
A bot olcsó, de rendkívül értékes.” 

Alkotó: Somló Dávid

Időpontok és helyszínek:
2023. szeptember 7. 16.00-19.00 Örs vezér tere
2023. szeptember 8. 16.00-19.00, Blaha Lujza tér
2023. szeptember 9. 16.00-19.00, Széll Kálmán tér

Ingyenes program.
Az eseményen kép- és hangfelvétel készül. A résztvevő az eseményen való részvételével hozzájárulását adjaa megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez.