porno izle

Sara LEGHISSA (IT): Will You Marry Me?

Az olasz művész köztéri lecture-performance-a a legalitás és illegalitás határait kutatja személyes tapasztalatokra és engedetlenségi mozgalmak stratégiáira támaszkodva.

Sara LEGHISSA olasz művész alkotásaival embereket és közösségeket kapcsol össze, a határokat és azok áthágásának lehetőségeit kutatja, munkájának kiindulópontját pedig egy-egy adott környezet, valamint a biztosra vett dolgok megkérdőjelezése jelenti. Köztéri műveiben történeteket ír, párbeszédet kezdeményez a szomszédokkal és a járókelőkkel.

Will You Marry Me? című köztéri lecture-performance a legalitás és illegalitás határait kutatja.  Az előadás személyes tapasztalatokból épül fel, és visszaköszönnek benne olyan stratégiák és engedetlenségi mozgalmakból ismerős gyakorlatok, amelyeket politikai aktivisták használnak világszerte: olyan formák ezek, amelyek megkerülik, ám nem szegik meg az emberi jogokat korlátozó törvényeket. A törvény feltételezhetően egy fluid paraméter, amely annak függvényében változik, hogy a világ melyik pontján és melyik történelmi időszakban hozták, és meghatározza, hogy mit tekintünk erkölcsösnek, megengedettnek, más szóval: hogy mi a jó. A törvény szabályozza a hatalmat és a hatalom percepcióját a társadalomban – egyszerre határozza meg, kategorizálja, osztja fel és ellenőrzi az életünket.

Maga a lecture performance az illegalitás spektrumának egy bizonyos szeletét vizsgálja, vagyis az illegális cselekmények és a köztér kapcsolatát. Azt vizsgálja, hogyan gyakorolhatjuk a polgári engedetlenség bizonyos formáit mindenki szeme láttára – beleértve a bűnrészesség és a nyilvános ellenállás lehetőségét is.

Időpontok:
2021. augusztus 30 és 31. 18.00

Helyszín: 1075 Budapest, Madách tér

Előadás hossza: 45 perc

Ingyenes program.