porno izle

PLACCC 2022 Fesztivál 2022. szeptember 1-13.

A magyar, brit, dán, olasz és osztrák, valamint ukrán és belorusz művészek közreműködésével zajló a PLACCC 2022 programjai négy hívószóra reagálnak: Discuss, Sense, Move, Feel (Beszélgetés, Érzékelés, Mozgás, Érzés).

2022: a Covid-19 járvány még javában velünk van, háború tört ki a szomszédunkban, az áprilisi magyarországi választások után a politikai diskurzus még szélsőségesebbé vált, és talán ez az első év, amikor valóban a saját bőrünkön megéreztük a klímaváltozást. 
Tehet-e még bármit a művészet egy ennyire eszkalálódott helyzetben? A 2022. szeptember 1. és 13. között zajló PLACCC 2022 Fesztivál programjaival erre teszünk kísérletet, amikor a politikai-társadalmi apátiával szembeállítjuk a horizontális, közvetlen demokratikus párbeszéd lehetőségét, a klímapánikkal szembe az érzékeken keresztül történő megértést, a poszt-pandémiás traumával szembe pedig az együtt mozdulást. A magyar, brit, dán, olasz és osztrák művészek projektjei mellett meghívtunk egy ukrán és egy belorusz előadást is, amelyekkel közvetlenül kívánunk reagálni az immár fél éve tartó háborús helyzetre.    

A Placcc 2022 programjait négy hívószó köré csoportosítottuk: Discuss, Sense, Move, Feel (Beszélgetés, Érzékelés, Mozgás, Érzés).
A brit Kaleider kollektíva Pig c. installációja és Szabó Renáta Híd c. performatív akciója a művészet segítségével, az alkotásokon keresztül kíván teret nyitni a párbeszédnek.
A 2021-ben elindított és több évesre tervezett Sensing the City programunkat, amely az égető környezeti kérdésekre interdiszciplináris megközelítés eszközével reagál, idén nemzetközi résztvevőkkel rendezzük meg: dán, olasz, brit és magyar művészek ötnapos rezidenciaprogram eredményét mutatják meg a fesztivál keretében.
A Juhász Kata Társulat és az osztrák Cie. Two in One Mindennapi cirkuszaink c. helyspecifikus előadása, valamintMészáros Máté A távolság mechanikája c. részvételi sétája a közös mozgáson keresztül fedezi fel a köztereket, a Meetlab társulat Lézertricikli c. köztéri akciója pedig folyamatos mozgásban lesz a városban.
Végül pedig míg az ukrán Daria Pugachova I will close the sky so you could breathe c. köztéri előadása a háború elől való menekülés művészi feldolgozására tesz kísérletet, addig a belorusz alkotónégyes, Igor Shugaleev, Sergey Shabohin, Alexandra Kononchenko és Marina Dashuk The body your are calling is not available c. produkcióján keresztül zsigerileg érezhetjük át az autoriter rezsim elnyomásának borzalmait.

Programbontás ITT