AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Meetlab x Szabó Bálint: AZIMUT

A Rakpartról egy virtuális világba lépünk, ahol az algoritmusok által generált fikciós világ az egyedi hangolásokról ismert zenész Szabó Bálint (Gosheven, Decolonize Your Mind Society) zenéjére tárul fel előttünk.

A Meetlab társulat évek óta konzekvensen kutatja a művészet és technológia találkozásából születő alkotás lehetőségét, illetve azon belül a narráció szerepét. Projektjeikben a fikció és tudományosan igazolható tények kibogozhatatlanul összegabalyodnak, a nézők pedig minden esetben városi környezetben, a köztéren sétálva tapasztalhatják meg e hibrid megközelítésből születő produkciókat. 

Ha egy új bolygón találjuk magunkat, az első dolgunk talán az, hogy meghatározzuk, milyen hosszú ott egy nap, milyen hosszú egy év, és vannak-e évszakok. De vajon mi alapján döntjük el, hány napból áll egy hét és milyen hosszúak a hónapok? Az alkotók virtuális teret hoznak létre egy game engine segítségével, amiben algoritmusok által generált geológiai folyamatok és szimulált légköri jelenségek formálják a nézők szeme előtt a fikciós világot. 

Alkotók:
Zene: Szabó Bálint
VR: Ivanyos Ambrus
Koncepció: Ivanyos Ambrus, Szabó Bálint, Tóth Bálint

Előadás formája: egyszemélyes helyszínspecifikus VR installáció és videóinstalláció
Hossz: kb. 15 perc

A videóinstalláció a PLACCC a RAKPARTon eseményt követően még három alkalommal megtekinthető a Valyo Viadukt melletti kis viaduktban.
További időpontok: 2023. szeptember 3, 9, 10. 16.00-20.00