porno izle

Kelemen Patrik: Kardiológia

csakranyitás – szappanopera – fitnessz-kardió //
műhelymunka – előadás – praxismegosztás – közösségi koreográfia //
2 DJ – ~15 táncos – maximális érzelem

Kelemen Patrik szeptember 14. és 24. között hat alkalommal hívja a hazai kortárs táncosokat közös köztéri műhelymunkára és praxismegosztásra, majd az ott születő közösségi koreográfiát Kardiológia címen három alkalommal is bemutatják a közönség számára.

„Tudod, hogy lassan neked is véged.
Még egy perc és te is bevégzed.
Csináld, amíg tudod!
Te már az utolsó kört futod.
A szíved vadul dobog,
mint a gyorsvonat úgy robog.
De veled vagyunk mi is, az EMERGENCY HOUSE is.”

Ezek akár Carter doktor szavai is lehettek volna a Vészhelyzet c. sorozat (Emergency Room) második évadának első epizódjában. Mégis, a magyar Emergency House nevű zenei formáció 1996-os ’Emergency House Party’ c. albumának egy dalszövegét olvassátok. Ők ebben a dalban hat meghatározó aspektusát sorolják fel az életnek: tánc, zene, ritmus, láz, tánc, zene, tempó, erő. A tánc és a zene kétszer is szerepel, annyira fontosak. A többit pedig vizsgálhatjuk kulturális, szociális és biológiai-élettani szempontokból is. 

Erre vállalkozik a Kardiológia: tánc, zene, bio-ritmus, láz (egyértelmű), tánc, zene, metabolikus tempó, izom-erő. Persze ez is csak egy újabb ürügy a táncra.

Sokan, sokszor és sokféleképpen temettük el a kultúrát. Most ismét tetemre hívok mindenkit: a Tánc bomló, de halhatatlan testének boncolására, hogy együtt találjuk meg annak Örökkön Dobogó Szívét. 

Kardiológia egy olyan közösségi koreográfia, amely a budapesti táncos szcéna egésze felé nyit. Kelemen Patrik egy olyan műhelymunkát javasol, melyben az előadás csupán a teljes folyamat egy alkotóeleme. Lényege a performatív együttlét és a szakmai tudásmegosztás. Kilenc alkalommal, köztéren hívja tetemre a táncszakmában tevékenykedőket, hogy egymásnak újra bizonyosságot adhassanak és kaphassanak: a tánc hallhatatlan és semmi más nem kell hozzá csak egy test és erős szív.

Időpontok: 2023. szeptember 22, 23, 24. 16.00-20.00
Helyszínek: hamarosan

Ingyenes program.

Az eseményen kép- és hangfelvétel készül. A résztvevő az eseményen való részvételével hozzájárulását adjaa megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez.