porno izle

Daria Pugachova (UKR): Shelter for Freedom

A háború elől Ukrajnából Európába menekült művész és aktivista alkotása kifejezetten a Placcc Fesztivál felkérésére, egy előzetesen kiválasztott helyszínre készülő helyspecifikus előadás. 

Daria Pugachova, köztéri performanszairól ismert ukrán művész a háború kitörését követően Kijevből Európába menekült, és legújabb alkotásaiban a háború és a menekülés traumáit igyekszik feldolgozni. Munkáiban a szabadság és annak korlátozásának témáját járja körül, erőteljesen hatva nézők érzelmeire – ezt pedig a feldolgozás eszközeként használja.

Shelter for Freedom c. alkotása kifejezetten a Placcc Fesztivál felkérésére, a művész által előzetesen választott helyszínre készülő helyspecifikus előadás. A Hármashatárhegyi légvédelmi bunkerek Dariát azokra a búvóhelyekre emlékeztetik, ahol Kijevben a rakétatámadások elől rejtőztek. Az előadás végigvezeti a nézőket egy metaforikus úton, amely során a szabadságunk egyre korlátozottabbá válik. Mit jelent számunkra a szabadság? Mit tehetünk azért, hogy megvédjük? Daria a nézőkkel közösen épít egy szimbolikus menedéket a szabadság számára, ami egyszersmind közös kiállás Ukrajnáért.   

Shelter for Freedom előzményének tekinthető a korábban Szófiában bemutatott I will close the sky so you could breathe c. helyspecifikus akció – a két előadást a háló motívuma kapcsolja össze, mivel Daria az Ukrajnából való elmenekülése előtt szülővárosában, Rivnében katonai álcahálók készítésében vett részt önkéntesként.

Daria Pugachova előadóművész és aktivista az ukrajani Rivnében született és a kijevi Építészeti Akadémián tanult. 2013 és 2019 között a Panivalkova női zenekar dobosa volt. A háború előtt Kijevben élt, és köztéri performance-okat hozott létre és mutatott be. Daria a műveiben részvételi módszereket alkalmaz, ily módon próbálja meg a művészetet a mindennapi élet részévé tenni. Köztéri alkotásainak ereje a művészi jelenlétben és a közönséggel való közvetlen interakcióban rejlik. Munkáival az adott hely történetét kutatja, hogy emlékeket ébresszen a közösségben, és végül egy lehetséges jövőkép jelenjen meg a nézők előtt. 

Alkotó: Daria Pugachova

Külön köszönet: Szegő Dávid és Mila

Időpont: 2022. szeptember 13. 18.00
Találkozópont: Hármashatárhegyi parkoló, 1028 Budapest, Hármashegyi út

Ingyenes előadás, de előzetes regisztrációt kérünk.
Regisztráció ITT

Fontos információk
Kérjük, 15 perccel az előadás kezdete előtt érkezz meg a találkozópontra. 
Az előadást eső vagy rossz idő esetén is megtartjuk. 
Kényelmes, időjárásnak megfelelő cipő és ruházat javasolt. 

Megközelítés

Tömegközlekedéssel és gyalog: 
A helyszín tömegközlekedéssel csak egy bizonyos pontig megközelíthető. 
A legközelebbi buszmegállók: 
– Fenyőgyöngye: 65-ös és 65A buszok a Kolosy térről (innen 30 perc gyalog az erdőben),
– Hedvig utca: 137-es busz a Szentlélek térről (innen 25 perc gyalog az erdőben).
Ha szeretnéd a színházi élményt összekötni egy könnyű, de túra/sportcipőt igénylő kirándulással az erdőben, csatlakozz szervezett sétánkhoz, amit Szemessy Kinga kortárs táncos, sétavezető vezet.
Indulás: 17.00
A séta találkozópontja: 65-ös busz végállomása, Szépvölgyi Dűlő megálló.
Előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció ITT

Minibusszal:
Az előadás előtt, 17.30-kor minibuszt indítunk a Kolosy térről, a minibusz az előadás végén ugyancsak a Kolosy térre indul vissza. 
Találkozópont a minibuszhoz: az 1037 Budapest, Szépvölgyi út 15. épület előtti parkolóban
Az utasok létszáma korlátozott, előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció ITT

Kerékpárral: 
A Szépvölgyi útról a Fenyőgyöngyénél a Hármashatárhegyi útra kanyarodva érhető elő a találkozóhely, erős emelkedővel. 

Személyautóval: 
A Placcc Fesztivál elkötelezett a rendezvény környezettudatos megszervezése mellett, ezért javasoljuk, hogy ne személyautóval, hanem tömegközlekedési eszközzel és gyalog, vagy a szervezett minibusszal, esetleg kerékpárral közelítsétek meg a helyszínt. 
Ha mindenképpen a személyautó mellett döntötök, kérjük, osszátok meg másokkal az autótokat.