porno izle

CREW (BE): C.A.P.E. DROP_DOG

A belga Eric Joris által alapított brüsszeli művészeti kollektíva, a CREW a művészet és a tudomány, az előadóművészet és az új technológiák határán egyensúlyozó performanszokat hoz létre.

>>> Click here for English version <<<

A CREW csoport volt az első, amelynek tagjai 2003-ban immerziós előadásokkal kezdtek el kísérletezni. A 360°-os többirányú videó (ODV, Omni Directional Video) és a fejre rögzített kijelző (HMD, Head Mounted Display) kombinálásával ők hoztak létre először „alternatív valóságokat” („AltR”, Alternative Reality), amelyek a fizikai valóságon alapultak. Ha mozog és sétál ebben a valóságban, az „elmerült” résztvevő a virtuális valóságot a saját testével érzékelheti, így tapasztalhatja meg az alternatív valóságot.

A sokoldalú kollektíva munkássága egy közös utópisztikus vágyból fakad: olyan médiumot keresnek, amely egyszerre elemzi és kiterjeszti a valóságunkat. Ez az immerziót, az „elmerülést” célzó szándék a CREW élő-művészetének az alapja. A csoport hibrid művészeti formákat hoz létre, munkáit pedig különböző műfajokban és helyszíneken (pl. előadóművészetek, vizuális művészetek, nagy léptékű társadalmi események, tudományos konferenciák) hozza létre Európa-szerte, de dolgoztak már Kínában, Kanadában és az Egyesült Államokban is.

A C.a.p.e. egy immerzív performansz, amelyet a résztvevők egyenként élhetnek át. Korszakalkotó technológiájával a C.a.p.e._Drop_Dog a látogatókat egy másik világba küldi, ahol két sajátos rövid történetbe csöppennek. De nem ülve, kényelmesen olvasgatva élik át ezeket, hanem „elmerülhetnek” a történetek 360°-os világában, amely a benne mozgó résztvevők körül bomlik ki fokozatosan. A megfigyelés, olvasás és mozgás folyamata így egy összetett olvasási élményhez vezet, amelyben a résztvevő úgy érzékeli, mintha valójában két különböző, párhuzamos valóságban járna-kelne – ez pedig különleges, kellemesen kényelmetlen élményt jelent.

Miközben a néző a térben mozog, a külső megfigyelőknek úgy tűnik, mintha egy ember-kiborg különös táncát járná – közben pedig fizikailag is átérzi a tériszony érzését, amikor egy balkon állva, egy magánbeszélgetést kihallgatva tekinthet ki a messziségbe, ahogy azt is megtapasztalhatja, hogy milyen érzés egy kutya bőrébe bújni – közben pedig átéli az emberi lét, az emberi természet és percepció valódi törékenységét. A C.a.p.e._Drop_Dog keretében minden résztvevő két különleges történetet is átélhet, amelyek alapvetően változtatják meg, hogyan érzékeljük a körülöttünk levő valóságot, a személyes terünket vagy magát a rendíthetetlenül telő időt.

A C.a.p.e. (Computer Automatic Personal Environment) a CREW és a belgiumi EDM/UHasselt közös fejlesztése. Könnyű technikai eszköz, amelynek segítségével előre felvett anyagok megtekintése révén vehetünk részt a tudat-kiterjesztő immerziós sétában. Videós szemüveg, helymeghatározók és headset repítik a látogatót a virtuális valóságba. Az eszközt először a Sanhajban rendezett 2010-es világkiállításon mutatták be, a részvételi formátum pedig többek közt lehetővé teszi, hogy radikálisan új módon vegyünk részt egy történetben, hogy valóságosnak éljünk meg egy dokumentumfilmet, vagy felfedezzünk egy távoli várost. A C.a.p.e. sok verziója létezik már: C.a.p.e. Brussels, C.a.p.e. Tohoku, C.a.p.e. KIT, C.a.p.e. Horror, C.a.p.e. Vooruit és C.a.p.e. Anima után pedig idén Budapesten a nézők kipróbálhatják a C.a.p.e._Drop_Dog-ot is.

STÁB
Koncepció: C.a.p.e._Drop_Dog Eric JORIS & Chantalla PLEITER kollaborációja Tonnus OOSTERHOFF-fal
Rendező: Chantalla PLEITER & Eric JORIS
Szöveg: C.a.p.e. Drop_Dog, írta: Tonnus OOSTERHOFF
Technika: Jakub REHAK
Szerkesztők: Chantalla PLEITER & Jakub REHAK
Technikai megoldások: CREW, Koen GOOSSENS, Vincent JACOBS
Fények: Julien LADAVID
Hang: Ruben NACHTERGAELE
Grafikai munkák: Peter PRINSEN

Időpontok: 2016. október 25, 26, 27. 16.00-22.00 között 20 percenként
Helyszín: @Gödör
Jegyváltás ellenében látogatható program, 20 percenként háromfős turnusokban.

>>> Jegyvásárlás ITT! <<<