porno izle

Invisible Playground (DE) – Reality Research Center (FI): #COPPP [Budapest] Időkatalógus

2016 október 21-22-23. / @ Reality Research Festival, Budapest

Mennyi időt vársz egy nap? Mérted már valaha? Vársz valakire. Vársz valamit. Várod, hogy valami elkezdődjön. Vársz arra, hogy végre legyen időd. Gyakran érzed haszontalannak a várakozással töltött perceket, órákat, napokat? De várj csak!

>>> Click here for English <<<

Gondoltál már arra, hogy amíg várakozol, a világ semmit sem várhat el tőled? Hiszen ez egy átmeneti állapot, ami valójában egy lehetőség számodra! A várakozás a te időd.

A #COPPP (CENTER OF PASSIVITIES / POSSIBILITIES / POTENTIALITIES) egy helyszínspecifikus városi játék, amelynek segítségével átértékelhetjük a várakozással töltött pillanatainkat. A #COPPP újraértelmezi a közösségi tereket (pl. buszmegállók, járdaszigetek, jegypénztárak előtti sorok), és különböző közösségi hálózatok (Facebook, Instagram, YouTube stb.) meghekkelésével megváltoztatja az időérzékelésünket. A #COPPP mint hashtag összeköt, közösséget generál, kihasználva az okostelefonok multifunkciós tartalomgyártó opcióit, a wifi, a kamera, a jegyzetelés és a kategorizálás adta lehetőségeket. Mindenütt jelen van. A #COPPP az idő várakozási gyakorlatok katalógusa.

A #COPPP lehetőséget biztosít arra, hogy megfigyelhessük és kutathassuk „a közterületen való várakozás” jelenségét olyan helyszíneken, ahol sokan és gyakran várakoznak. Újfajta módon érzékelhetjük a környezetünket, újradefiniálhatjuk az elveszettnek hitt személyes én-időnket és új lehetőségként értelmezve hasznosíthatjuk azt. Az egyes várakozási technikák tetszőlegesen kombinálhatók, és lehetővé teszik, hogy egyéni kreatív tartalmak hozzunk létre, örökítsünk meg, és osszuk meg a neten fotók és bejegyzések formájában. A #COPPP ezért ugyanakkor egyfajta közösségi keresőmotor is, amely egyedi módon világít rá az emberi viselkedésre, és ismertet meg minket különböző várakozási technikákkal, amelyeknek terepe a város.

2016 októberében – a PLACCC meghívására és a Reality Research Festival keretében – Budapest, novemberben pedig Berlin ad otthont a #COPPP első köztéri kiadásainak. Egy séta-akció során bárki várakozás-jogosítványt szerezhet, amellyel később másokat is megtaníthat az új időkezelési módszerekre szélesítve a kreatív várakozói hálózat közösségét, a folyamatosan új ötletekkel bővíthető #COPPP felhasználói körét.

Aki sikeresen teljesíti a játékos feladatsort, képes lesz visszaszerezni hatalmát a várakozással töltött idő felett. A saját ideje felett.

A várakozás-jogosítvány vizsga tartalmazza:

  • a teljes körű elméleti vizsgát
  • széleskörű, különböző szituációkban, terepen végzett gyakorlati vizsgát
  • szimulációs várakozás-gyakorlatokat nappal és este
  • egyéni és csoportos szimulációs várakozás-gyakorlatokat
  • a várakozás megünneplését *

*amely során nem fogjuk a véralkoholszintedet mérni.

Figyelem! A várakozás-jogosítvány vizsgája nem biztosít képesítést az idő hatékonyabb, ökonomikusabb vagy jobb kihasználásával kapcsolatos technikák terén. A #COPPP nem áll kapcsolatban semmilyen időtakarékosságot célzó mozgalommal, és nem felelős a résztvevők személyes várakozási idejének fokozott fel- vagy elhasználódásáért.

Alkotók: Christiane HÜTTER, Pekko KOSKINEN, BALLA Csönge, KOVÁCS Andrea

Támogatók: Robert Bosch Stiftung, Finnagora, Kitchen Budapest
Együttműködő partner: Let it be! Art Agency

Játék-séta időpontok és indulási helyek:

  • október 21. 20.00, Kubik Coworking, 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
  • október 22. 18.00, Kitchen Budapest, 1092 Budapest, Ráday u. 30.
  • október 23. 17.00, Kubik Coworking, 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.

Installáció („waiting area”) látogatható: 2016. október 21-27. a kiállítás nyitvatartási ideje alatt
Installáció helyszíne: Kubik, 1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.
Az installáció megtekintése ingyenes.

>>> A játéksétákra jegyváláts ITT! <<<

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Christiane Hütter (DE) / INVISIBLE PLAYGROUND

Az Invisible Playground (IP) egy berlini székhelyű, művészekből, tudósokból és játékfejlesztőkből álló csoport, amelynek tagjai városi játékokat és játékos városi élményeket hoznak létre a közterekben rejlő játékos lehetőségeket kutatva. 2010-ben a PLACCC meghívására az IP már járt Budapesten. Akkor egy háromhetes program keretében dolgozták ki a Field Office Budapest című projektet, amelyhez egy megfigyelésen alapuló játéktúrát fejlesztettek a Nyugati téri aluljáróba. http://www.invisibleplayground.com

Christiane Hütter (Frau Hue) rendszereket kutat és átfedéseket keres a személyes részvétel, a tudomány és a politika között. A világ különböző pontjain tervez játszható szociális fikciókat kedvenc médiumában – a valóságban. 2010 óta az IP egyik kulcstagjaként fejleszt városi játékokat és különböző játékos élményeket. A csoport a Playpublik Fesztiváljának társ-kurátora volt, 2014-ben pedig Friedrich Kirschnerrel együtt megalapították a Kulturális Optimizmus Társaságot. Művészi munkája mellett játékdizájnt és filmet oktat.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Pekko Koskinen (FI) / REALITY RESEARCH CENTER

A Reality Research Center finn előadóművészeti csoport Helsinkiben alakult 2001-ben. Munkájuk alapja a kritikus nézőpont, amely megfigyeli, megkérdőjelezi és megújítja a környező valóságról alkotott képünket performatív eszközökön keresztül. Az RRC számára a performanszok a művészi kutatás eszközei és eredményei is egyben. A kollektíva könyvek, tanulmányok és kritikák mellett egy negyedévente megjelenő előadóművészeti folyóiratot is kiad.  http://www.todellisuus.fi

Pekko Koskinen játékdizájnon alapuló valóságokat hoz létre, amelyekben a művészet és a hétköznapi élet közti játékos kapcsolatot kutatja. Alapított fiktív vallásokat, társadalmi formákat, hozott létre konceptuális eszközöket és alkotott self-design (én-tervezés) területén is. Munkáinak többsége a hétköznapi élettel foglalkozik. Hagyományos művészi alkotásait a világ számos pontján kiállították már, így Athénban, a brazil Mercosul Biennálék keretében, a német Volksbühnén és New Yorkban is. Az az utópisztikus gondolkodást népszerűsítő csoport YKON csoport alapítója és az RRC egyik művészeti vezetője.