porno izle

Cipolla Collectiva: A test misztériuma

A Cipolla Collectiva előadása során a tánc és a színház nyelvén hívja a nézőket közös tanulmányra. A darab a természet ereje által mozduló embert a természet részeként ábrázolja. 

JEGYVÁSÁRLÁS

Az öt elem – a föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter – öt különböző, de a testre, lélekre, szellemre egyaránt ható erőként alakítja a jeleneteket a darab során. A föld lassan alakuló természete, töredező rezzenései gyúrják össze a férfit és a nőt, nem éppen súrlódásmentesen. A folyadék áramló ereje lágyítja és olvasztja őket újra össze, már könnyedebb módon. A tűz perzselő és szikrázó ereje hol játékossá, hol veszélyessé alakítja a két ember kapcsolatát, felébresztve bennük a szenvedélyt. A levegő tovább finomítja az előadók mozgását, egyúttal tágítja a teret, a szeles áramlások behozzák a szédületet, a kontrollvesztés állapotát, mint újabb stációt. Az utolsó duettben a két táncos már érintések nélkül táncoltatja egymást, ezzel megelevenedik a térben az éteri minőség. 

Az OSA Archívum tágas, világos épülete, a tér inspirálta az alkotók mozgását, így a produkció kifejezetten erre a helyszínre készült. Az intézmény hangulata teremti meg a megfelelő közeget ehhez az előadáshoz, amely nem szimplán táncdarab, hanem tanulmány és beavatás is egyben. A kutatás a szellemisége az épület levegőjében van, a nyitottságból adódó, támogató és elfogadó közeg hasonlatos a Cipolla Collectiva szellemiségéhez. A kutatás azonban elsősorban szellemi tevékenység, mégha materiális alapon nyugszik is, a tánc éppen ezért ellenpontja, komplementere lehet az épületben folyó tevékenységnek. 

Alkotó-előadók: Mikó Dávid és Nagy Csilla
Alkotótárs: Sándor Anna
Zeneszerző: Lukács László
Jelmez: G. Szabó Zsuzsanna
Fény: Bod Ádám
Produkciós menedzser: Hodován Margit

Időpont: 2023. június 8. 20.00
Helyszín: OSA Archívum, 1051 Budapest, Arany János u. 32.

Az előadás jegyvásárlás ellenében látogatható.
Jegyárak:
Teljes árú: 3000 Ft
Diák / nyugdíjas: 2000 Ft
Támogatói jegy: 5000 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS