porno izle

Anna Anderegg (CH): Silver Boom

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a PLACCC együttműködésében bemutatott köztéri előadással kimozdulunk a belvárosból, Újpalota tereit és utcáit fedezzük fel a helyi idősödő közreműködők mozgásperformanszán keresztül.

Silver Boom Anna Anderegg svájci táncművész és koreográfus közösségi köztéri előadása, amelyet minden esetben helyi idősödő és idős szereplőkkel hoz létre. A nyilvános előadást egy tíznapos workshop előz meg 15-20 hatvan év feletti női résztvevővel, illetve a munka során egy helyspecifikus táncfilm is születik.

A komplex művészeti projekt a köztér, a nem és a kor összefüggésének kérdését járja körül – hiszen az idős női testet a modern társadalom gyakorlatilag kiszorítja, láthatatlanná teszi a városi köztérben. Mit tanulhatunk ezektől a tudással teli testektől? Milyen bölcsességet és történeteket adnak át nekünk a résztvevő nők?

Silver Boom a költőiségnek nyit utat a mindennapi életben, és arra bátorítja a városlakókat, hogy visszahódítsák a köztereket – hiszen a napi ritmus megtörése lehetőséget teremt arra, hogy társadalmunk értékeikre és hiányosságaira egyaránt reflektáljunk.

Résztvevők / előadók: Edit, Gáspár Magdolna, Horváth Anna, Horváth Éva, Kati, Kőrösi Éva, Magyar Anikó, Ster Erika, Szabad Magdi, Szandi Zsuzsanna, Török Tünde, Zolnai Eszter

Alkotók és közreműködők
Anna Anderegg – koncepció és koreográfia
Milica Slacanin – videó
Marco Barotti – sound design
Szemessy Kinga – koreográfus asszisztens
Deutsch Szandra – projektkoordinátor

Az előadások időpontjai: 2024. május 8. és 9. 17.30
Találkozópont: Újpalotai vásárcsarnok előtt (1156 Budapest, Nyírpalota út 52.), a Kontyfa utca felől, ITT

Ingyenes program.

A köztéri előadást szervesen kiegészíti a kéthetes workshopok és próbaidőszak során készített 20 perces film, amelyben a felkészülés pillanatai mellett a résztvevőkkel készített interjúk is láthatók, amelyek őszinte és bátor vallomások öregedésről, elmúlásról, szenvedélyről, szerelemről. 
Ugyanakkor Milica Slacanin alkotásának köszönhetően Újpalotát elhozzuk Újbudára, hiszen a XV. kerület lakótelepeinek építészetét és életét is megidéző filmet a Kortárs Építészeti Központ kirakatában láthatják az érdeklődők a Budapest100 kiegészítő programjaként.  

A vetítés időpontjai: 2024. május 9. 12.00-18.00 között és május 10. 12.00-21.00 között
A vetítés helyszíne: Kortárs Építészeti Központ, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10.12.

A produkció a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a Placcc Fesztivál együttműködésében a Csokonai Kulturális Központ, a Pro Helvetia (CH) és a Svájci Nagykövetség támogatásával valósul meg.
Külön köszönet: Kortárs Építészeti Központ, B32 Galéria és Kultúrtér

Az eseményen kép- és hangfelvétel készül. A résztvevő az eseményen való részvételével hozzájárulását adja a megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez.