AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Zoletnik Sophie – Lennart Paar: Együtt egyedül

Néhány hónappal ezelőtt az idő volt a legértékesebb tényező. Nyughatatlanok voltunk, naptáraink tele volt próbákkal, feladatokkal, határidőkkel, fejünk tele ötletekkel, tervekkel, vágyakkal. Túl sok mindent akartunk csinálni. Aztán hirtelen kaptunk időt, korlátlan időt, időt magunkra és egymásra. A helyzet elfogadása, a lelassulással való megbékélés egy folyamat volt, ami számtalan kérdést vetett fel bennünk: de mihez kezdjek most? Elvesztettem a céljaimat és ezzel az identitásomat? Előadóművész maradok-e még attól, hogy nincs, aki néz? Annak ellenére, hogy nem találtunk mindenre választ, megtanultuk kicsit jobban elfogadni magunkat és egymást, egy kicsit lassabban lélegezni és odafigyelni. Nyilvános életet éltünk, mint sok más fellépő is. Valahol mélyen tisztában voltunk vele, hogy a mások folytonos figyelme mozgat minket, de a fájdalmas szembesülés csak a figyelem megszűnésével következett be. Elsőre kellemetlen érzés követi ezt a felismerést, de végül is ilyenek vagyunk.
Egy Budapesten élő partner akrobata pár vagyunk. Csupán három éve dolgozunk aktívan együtt, de folyamatos kihívások elé állítjuk magunkat, így a fejlődés sem marad el. Sophie a Tűzmadarak és a Freak Fusion társulatok tagja. Önképző cirkuszi előadó építészmérnöki diplomával. 15 éve van színpadon légi- és partner akrobatika, faltánc és tűzzsonglőr produkciókkal. Lennart német, eredetileg programozó, több mint öt éve csatlakozott a társulathoz. Tűzzsonglőrként és akrobata untermanként, valamint tárgymanipulációval és vertikális táncosként lép fel.

A legutóbbi alkotásunk egy ‘hand to hand’ szám, amit az alvászavar és a nyugtalanság inspirált. A jelenet felvétele az alábbi linken érhető el: https://firebirds.hu/hu/eloadas/cant-fall