porno izle

Wa(l)king the city – Pályázati díjazottak

A Placcc Fesztivál által felkért öt művész és kollektíva (Dollár Papa Gyermekei, Sőrés Zsolt, Ziggurat Project, STEREO Akt, Somló Dávid) akcióit követően a pályázat útján kiválasztott alkotók sétáival folytatódik a Wa(l)king the city eseménysorozat.

A nyílt pályázati kiírásunkra beérkezett 47 jelentkezésből 13 művészt / alkotópárost választott ki a zsűri. A válogatás művészileg rendkívül széles skálát ölel fel a színházi és táncalkotásoktól kezdve a környezettudatos gondolkodást képviselő installatívabb formákig.

A sorozatot a járvány ideje alatt Göndör László és Hajmási Péter által nagy sikerrel elkezdett Karanténshow „városi” verziója indítja, majd a színházi megközelítést egy zenei intervenció követi, Porteleki Áron hajnali minikoncertjeivel. Murányi Marcell sétája során bug hoteleket telepít, ily módon reflektál a feléledő város és a természet kapcsolatára. A Budapesten tanuló flamand Ine van Horen intermédia művész sétája a városi antropológia felől közelít meg egy konkrét épületet, a Blaha Lujza téri Corvin áruházat, amit Lévai Viola tánc-intervenciója, majd Stern Lili és Antal Bálint részvételi művészeti városi sétája követ. Juhász Gergő képzőművész hajléktalan emberekről készült portrékat készít útja során, amelyek sajátos public art alkotásokként (legalábbis egy ideig) a helyszínen maradnak. Zoletnik Sophie és Lennart Paar újcirkuszi intervenciója nyilvánosság és identitás kérdését járja körül, Szeri Viktor, Páll Tamás és Muskovics Gyula pedig ismét egy új műfajt, az AR performanszot vezeti be a sorozatba. Ágens „privát ’történetírás’ közben mutatja be Pesterzsébet rejtett zugait és ikonikus helyszíneit, figuráit”, Kovács Márton és Móser Ádám pedig „hol együtt, hol külön-külön szőnek dallamokat az utcák, terek kiismerhetetlen hangszőnyegébe”. Vass Imre mozgás-performansza némiképp provokatív módon ösztönöz az elmúlt hónapok feldolgozására, végül pedig eseménysorozatunkat egy oly akcióval zárjuk, amelynek „eredménye” hosszabbtávon is a város része marad: Margit Anna és St. John Mckay a helyi lakók és járókelők bevonásával ültetnek napraforgókat az VIII. kerületi utcák betonját megszakító kis földterületekre.

A pályázat útján kiválasztott művészek sétáira 2020. június 27. és július 21. között kerül sor, minden páratlan napon.