porno izle

Uninvited Guests (UK): Billennium

A Billenium egy színházi-performatív vezetett séta, amely nem történelmi emlékhelyeket és műemlékeket látogat végig, hanem egy városrész jövőjén, egy utópikus-disztópikus science fiction-ön vezet keresztül.

Jegyvásárlás ITT

A kiterjesztett valóságban a jövő építészete jelenik meg a nézők szeme előtt, a jövő hangjait hallhatják. A jövő régésze vezetésével és egy mobil eszköz segítségével értelmezhetjük és vizualizálhatjuk az eljövendő idők nyomait. A séta végén a résztvevőknek is lehetőségük lesz hozzájárulni az elképzelt városkép megtervezéséhez: e spekulatív építészet valós időben készülő rajzainak rétegeit a kiterjesztett valóságban láthatjuk a mai városképre vetítve. 

Billennium minden városban, minden helyszínen különböző, hiszen az alkotók nem csupán adaptálják, hanem – helyi közreműködőkkel, építészekkel, urbanistákkal, szociológusokkal, és persze a városlakókkal közösen – helyspecifikusan újraalkotják az előadást. Az utópikus-disztópikus megközelítés kreatív eszközt nyújt ahhoz, hogy a résztvevők reflektálhassanak a környezetükben végbemenő változásokra és közösen elképzelhessenek egy vágyott jövőt. 


Alkotók: Uninvited Guests és Duncan Speakman
Creative technologist: Michele Pannegrossi, Luca Biada 
Rajzoló:
Sam Steer
Előadók: Bajor Lili, Zrínyi Gál Vince

Időpont: 2022. június 2, 3. és 4. minden nap 15.00, 17.00 és 19.00 kezdettel
Találkozópont: 1152 Budapest, Epres sor 1.

Az előadás 2022. június 3-án 15.00-kor jelnyelvi tolmácsolással, 2022. június 3-án 17.00-kor pedig angol nyelven látható.
Az előadást diákok, nyugdíjasok, XV. kerületi lakosok és hallássérültek kedvezményes jeggyel látogathatják.

A PLACCC Fesztivál a Performing Futures program keretében az Uninvited Guests társulat két, egymással több szempontból is összekapcsolódó és egymást kiegészítő előadását is meghívta Budapestre. A Billennium és a To Those Born Later c. produkciók egyaránt a jelenre reflektálnak a jövőn keresztül és az új technológiák használatának segítségével teszik lehetővé a résztvevőként való bekapcsolódást. A Billennium egy kiterjesztett valóságban tett séta a helyszín jövőjén keresztül, a To Those Born Later pedig egy online élő esemény, amely során a különböző országokból bekapcsolódó résztvevők beszélgetnek arról, mit helyeznének el egy 150 múlva kinyitandó időkapszulában.

To Those Born Later c. interaktív online színházi esemény. A különböző országokból csatlakoznak résztvevők együtt vitatják meg, mit helyeznének el egy 150 múlva kinyitandó időkapszulában, mit őriznének meg és adnának tovább az unokáik unokáinak.

To Those Born Later minden előadása más és más lesz, hiszen az aktuális közönség dönti el, mi kerüljön az időkapszulába. Az előadást, vagyis a beszélgetést az Uninvited Guests tagjai vezetik és moderálják (adott esetben tolmács segítségével). Az időkapszulába kerülő dolgok (amik nem csak tárgyak, hanem absztraktabb tartalmak is lehetnek), egy egyre növekvő nemzetközi online archívumba is bekerülnek – az előadás így a résztvevő kisebb közösség értékeit globális kontextusba is helyezi.

A To Those Born Later online előadás időpontjai és jegyvásárlás:
2022. április 23. házigazda: IKUSEEARTE (Bilbao, Spanyolország)
jegyek itt
2022. május 11. házgazda: PLACCC Fesztivál (Budapest, Magyarország)
jegyek itt
2022. június 20. házigazda: Students’ City Cultural Center (Belgrád, Szerbia)
jegyek itt


Az Uninvited Guests társulatról
Az Uninvited Guests társulatot 1998-ben Bristolban alapította Paul Clarke, Jessica Hoffmann és Richard Dufty. A kollektíva szórakoztató, mégis elgondolkodtató színházi projekteket alkot, amelyek gyakran égető társadalmi, kulturális és politikai kérdésekre reflektálnak.
A társulat különböző módokon aktívan is bevonja közönségét a munkába: történeteiket, álmaikat, emlékeiket, élményeiket vagy éppen frusztrációikat állítva azok középpontjába, direkt módon is felhasználja szövegeiket vagy spontán párbeszédre ösztönzi őket az előadások keretén belül. Munkájuk másik jellegzetessége az új technológiák kreatív használata – segítségükkel mesélnek el történeteket vagy gondolják újra a világot. 
Gyakran dolgoznak rendhagyó helyszíneken vagy a város utcáin, egy-egy helyszín múltjára reflektálva gondolkodnak annak jövőjén. 

A Performing Futures projekt  a Perform Europe program része.

Külön köszönet: Csokonai Nonprofit Kft., XV. kerületi Önkormányzat, Rákospalota Pestújhely és Újpalota Helytörténeti Gyűjteménye, Rákospalotai Örökségünk Egyesület, Ujlaki Major Sajtbolt

Jegyvásárlás ITT