porno izle

Somló Dávid: A lassú lépteknek fülük van

‘A lassú lépteknek fülük van’ egyszerre hangmeditáció és szónikus kincskeresés: 25 elrejtett hangszóró játszik a valóságérzékelésünkkel a Kerekerdő parkban.

Egymásba fonódó helyspecifikus kompozíciókat hallunk, amelyek különböző felvett zajokból, átszűrődő beszélgetésekből, otthoni zörejekből és minimalista zenei elemekből állnak össze. A környezetébe hol beleolvadó, hol pedig abból kizökkentő darab egy álomszerű hangzásvilággá és közös hallgatásélménnyé alakítja át a parkot vendégei számára.

A tér sokféle pontján elhelyezett hangszórókból szóló, óránként ismétlődő hangmatéria bármely választott hallgatói helyről más-más részleteit fedi fel és újabbnál újabb hangtájakat kinál, ezért ajánljuk a hallgatóknak, hogy járják körbe a parkot, és időzzenek el minél több különböző pontján.

“Amint elkezded megtapasztalni a világot azzal a tudattal, hogy az beszél hozzád, minden hang a világ egy történetét és érzését közvetíti, amely egyrészt azoknak a hangoknak a lecsengése, amelyek még nem értek véget, másrészt egy folyamatosan szóló rezonancia, amely egy adott alkalomhoz, egy adott időhöz, egy adott helyhez tartozik, és az itt élő emberek által rezegnek. Valójában keresztül tudsz nyúlni az időn a hang által. Átnyúlhatsz az idő horizontján, azon a hangon keresztül, amely továbbra is szól és itt visszhangzik. Csak tudnod kell, hogyan hallgasd.” Peter Sellars

Időpont: 2022. május 11-27.
Hétfő – szerda – péntek: 11-14h
Kedd – csütörtök: 17-20h
Szombat – vasárnap : 15-18h
Esős napokon az esemény nincs megtartva, ezt a Facebook-eseményben aznap jelezzük.

Helyszín: 1096 Budapest, Kerekerdő park (térkép)

Koncepció, kompozíció: Somló Dávid
Installáció: Kontur Balázs
Külön köszönet: Gál Gabriella, valamint a Közgazdasági Politechnikum diákjai

Ingyenes program.

Somló Dávid támogatást nyert a European Festivals Funds for Emerging Artist pályázaton, hogy A lassú lépteknek fülük van c. hanginstalláció helyspecifikus változatát és a hozzá kapcsolódó rezidenciaprogramot négy különböző fesztiválon megvalósítsa: a projekt a szófiai Sofia Underground International Performance Art Festivalon debütált április utolsó hétvégéjén, amit budapesti (PLACCC Dance), grúziai (Movement, Physical and Dance Theatre International Festival Tbilisi) és prágai (4 + 4 Days in Motion Festival) bemutatkozások követnek az év során.
A projekt budapesti megvalósulását a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Public art pályázata is támogatja.