porno izle

Sensing the city – Nyílt pályázati felhívás

A Placcc Fesztivál Art & Nature programjának első lépéseként 2021 augusztus végén – szeptember elején egy performatív szimpózium megrendezésére vállalkozunk, amelyre köztéri művészeti mikro-intervenciók nevezését várjuk művészet és környezet kapcsolatának témájában.

Performatív szimpózium alatt moderált tematikus beszélgetések sorozatát értjük, ahol a meghívott szakemberek és művészek eszmecseréi nem egy konferenciateremben, hanem a városban zajlanak, továbbá szervesen összekapcsolódnak releváns köztéri művészeti alkotások megtekintésével – így a műélvezet és a szakmai beszélgetés valójában egy egységet alkot és egymást erősíti. 
(Az Art & Nature programról bővebben itt.)

Nyílt pályázati felhívásunk keretében olyan kisformátumú köztéri művészeti projekteket keresünk, amelyek segítik a városi térhez és ökoszisztémához való (újra)kapcsolódást, olyan hívószavakra és alapelvekre támaszkodva, mint az érzékszervi tapasztalás, környezettudatosság, interaktivitás, városi identitás, közös(ségi) térhasználat.
A nyílt pályázati felhívásra minden művészeti területről várunk jelentkezéseket (színház, tánc, cirkusz, zene, irodalom, képzőművészet, fényképészet, film, építészet).
Egyéni és kollektív művészeti akciók koncepciójával egyaránt lehet jelentkezni. 
A jelentkező művészek a köztéri projektek megvalósításán túl vállalják, hogy résztvesznek a kapcsolódó moderált tematikus beszélgetésen.

Az eseménysorozatban való közreműködés tiszteletdíja: 

egyéni közreműködés esetén: 120.000 Ft / projekt, 
csoportos közreműködés esetén: 200.000 Ft / projekt.

A szervezők a tiszteletdíjon felül az anyagköltség és produkciós költségek fedezését nem vállalják, de adott esetben segítenek anyagszponzorációs támogatás biztosításával (ez irányú igényt kérjük a pályázati anyagban jelezni).  

Továbbá a fesztivál vállalja a választott (köztéri vagy egyéb) helyszín használatának engedélyzetetését, a művésszel való egyeztetés alapján. 

A jelentkezés módja:

A jelentkezéseket a placcc.organiser@gmail.com email címre várjuk a következő anyagok megküldésével:  

  • max. 3000 karakter terjedelmű koncepció és projektleírás,
  • legalább 1, ideális esetleg 2-3 helyszínjavaslat, 
  • szakmai önéletrajz és referencia / portfólió. 

A pályázatokat elbíráló zsűri összetételét hamarosan nyilvánossá tesszük.

Sensing the city program kurátora: Bubla Éva

Pályázati jelentkezések beadásának határideje: 2021. július 26.
A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. július 30.
Eseménysorozat tervezett idővalluma: 2021. augusztus 27. – szeptember 7.