porno izle

Meetlab x Szabó Bálint: AZIMUT

Regisztráció: itt

Az Árasztó-partról egy virtuális világba lépünk, ahol az algoritmusok által generált fikciós világ az egyedi hangolásokról ismert zenész Szabó Bálint (Gosheven, Decolonize Your Mind Society) zenéjére tárul fel előttünk.

A Meetlab társulat évek óta konzekvensen kutatja a művészet és technológia találkozásából születő alkotás lehetőségét, illetve azon belül a narráció szerepét. Projektjeikben a fikció és tudományosan igazolható tények kibogozhatatlanul összegabalyodnak, a nézők pedig minden esetben városi környezetben, a köztéren sétálva tapasztalhatják meg e hibrid megközelítésből születő produkciókat. 

Ha egy új bolygón találjuk magunkat, az első dolgunk talán az, hogy meghatározzuk, milyen hosszú ott egy nap, milyen hosszú egy év, és vannak-e évszakok. De vajon mi alapján döntjük el, hány napból áll egy hét és milyen hosszúak a hónapok? Az alkotók virtuális teret hoznak létre egy game engine segítségével, amiben algoritmusok által generált geológiai folyamatok és szimulált légköri jelenségek formálják a nézők szeme előtt a fikciós világot. 
A program résztvevői egy természeti környezetben elhelyezett hajókonténer belső terében tapasztalhatják meg az audió-vizuális installációt. Egy idegen, képzeletbeli planéta atmoszférája jelenik meg monitorokon a tér különböző irányaiban, ahol a földi, légköri jelenségek, és az égi mozgások ciklikus ritmusa figyelhető meg.

Zene: Szabó Bálint
VR: Ivanyos Ambrus
Koncepció: Ivanyos Ambrus, Szabó Bálint, Tóth Bálint

Előadás formája: egyszemélyes helyszínspecifikus VR installáció és videóinstalláció
Hossz: kb. 15 perc / résztvevő

Időpontok:
2022. május 10-13. 17:00-21:00 
2022. május 14-15. 10:00-20:00
Helyszín: Árasztó-part, 1116 Budapest, Hunyadi János út 2.

A programra a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerül sor, a Placcc Fesztivál és a Budapest Brand együttműködésében.

Támogatók: NKA, EMMI 
Külön köszönet: Valyo

Regisztráció: itt