AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Margit Anna – St. John Mckay: Napraforgót ültetünk, tudna segíteni, kérem?

Pezseg a véred és részt vennél már Te is valami jó kis polgári engedetlenségben, de még nem állsz kész a kanapédról felkelni és a Facebookot elhagyni? Szerencséd van!
Kövessetek minket virtuálisan Józsefváros különböző szegleteibe, ahol napraforgó felkelés, vagyis kikelés lesz! Míg mi elfoglalunk meggyötört, elfeledett, kutyaszaros földes felületeket, ahova napraforgókat ültetünk, Te addig az otthonod kényelméből követheted az eseményeket és tudhatod, hogy igenis kiállsz mellettünk. Skandálj, legyél akár a WC-n vagy a konyhában, míg mi helyieket toborzunk az ültetéshez, ásóval és locsolókannákkal felszerelkezve.

Na de mi van akkor, ha Te már igenis meguntad a kanapét és az online tereket? Készen állsz kikukkantani az utcára, sőt talán már hetek óta bandukolsz a városban? Csatlakozz hozzánk bátran élőben!

Ezen az estén szenvedéllyel teli szívvel hajthatod nyugovóra a fejed és álmodhatsz a bürokrácia által háborítatlan napraforgó rétekről* (*azaz 2-3 hónap múlva, amikor a virágzás kezdődik).

Itt tudsz majd elcsípni minket séta közben:
16.00 Bródy Sándor és Vas utca sarka
17.00 Népszínház utca 28
18.00 Mátyás tér Tavaszmező utca felöli sarka
19.00 Baross utca 119
20.00 Csobánc utca Orczy tér felöli vége

Zöld tüzet a városba és sárgítsuk be az utcákat barna foltonként! Hatalmat a napraforgóknak!

Anna és St. John két New Yorkban össze botlott ember. Jelenleg Budapesten vezetnek egy közösségi teret a nyolcadik kerületben (Szeszgyár néven fut jelenleg és nyitva áll furcsa projekt-ötleteitek előtt) és egy kis permakultúrás farmot Nagymaroson. Anna nem csak a magyar vonalat képviseli, de ő a főkertész is (egy napon Budapesté?), míg St. John, az új-zélandi, a haját tépi a legújabb egzisztenciális performansza írása közben. De így együtt csak sikerült pár darabot fedél alá hozni New Yorkban, Budapesten pedig egy természetközeli és igazságos világról való álmaikat szövögetik aktívan.