porno izle

ARCHIV_2015 / Kud Ljud (SLO): Streetwalker Gallery

click for ENGLISH
kudljud
városi séta és galéria Budapest szívében

Megnyitó „tárlatvezetés”: 2015. szeptember 18. 17.00
Kiindulópont: Szabó Ervin tér, a Szörp Café előtt

A térképért kattints ide.

A szlovén Kud Ljud vizuális művészekből és színházi előadókból álló nemzetközi kollektíva. Fő céljuk, hogy a köztéri művészet kifejezési lehetőségeit, valamint az interakcióra épülő új képzőművészi formákat kutassák. Vallják, hogy a művészet közvetlen kapcsolatban kell, hogy álljon az „itt és most” jelenidejével.

A csoport az elmúlt években egyre erőteljesebben fordult a köztéri alkotás felé, és bátran ötvözte a különböző műfajokat, stílusokat és technikákat. A 2012-ben bemutatott Streetwalker Galleryprojekt a városban zajló performatív „tárlatvezetés”, amely a köztér, az akár naponta látott utcák észrevétlen részleteit teszi a kiállítás tárgyaivá. Franciaország, Ausztria, Nagy-Britannia, Hollandia, Dél-Korea és Szlovénia után pedig ezúttal Magyarországon, Budapesten látható a különleges tárlat!

A Kud Ljud szabadtéri galériájának gyűjteménye – Marcel Duchamp szellemében – a helyszínen „talált” részletekből, városi kompozíciókból, látképekből, installációkból és leletekből áll össze, miközben újraértelmezi a budapesti tereket. Az alkotások aktuális témákról és problémákról beszélnek, híres művészekre hivatkoznak, interakcióra ösztönöznek és estébe nyúló beszélgetéseket indítanak el.

A PLACCC Fesztivál látogatói egy alkalommal az alkotók által tartott „tárlatvezetésen” is részt vehetnek, de az installációk a rendezvényt követően is a helyszínen maradnak, ezért a későbbiekben is végigjárhatjátok a „tárlat” Szabó Ervin térről induló útvonalát, és fedezhettek fel közben egy-egy új alkotást.

Alkotók: Vida Cerkvenik BREN, Robin KLENGEL, Katarina ZALAR, David KRAŠEVEC, Majda KRIVOGRAD

Az installáció a fesztivál egész ideje alatt megtekinthető.
A galéria térképe a honlapunkon megtalálható.
Ingyenes program.

www.ljud.si

3. EU_2 1. INSITU