porno izle

ARCHIV_2015 / Jessica DOLBY (UK): Mapping Budapest

(click for ENGLISH)
placcc015_jessicadolby
mikroképenként feltérképezni Budapestet

Időpontok és helyszínek:
2015. szeptember 24. 18.00 / találkozóhely: Csepel Művek bejárata, 1211 Budapest, Gyepsor u. 1.
2015. szeptember 26. 16.00 / találkozóhely: Müszi, 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1.
Az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözet javasolt!

Jessica DOLBY brit képzőművész aprólékosan kidolgozott mikroalkotásaival fedezi fel és kutatja a városi köztereket. Kézzel készített elemeket és egyszerű technikai eszközöket használ, munkája során pedig különleges installációkat hoz létre az adott közterületen az őt ott ért tapasztalatok alapján.

Komolyan foglalkoztatja a pszichogeográfia: ennek lényege, hogy szabadon, játékosan tapasztaljuk meg a városi környezetet, hogy az új módon táruljon fel előttünk. A művész munkája ennek érdekében kiterjed a kartográfia és a topoanalitika területére is.

Jelenleg a budapesti MÜSZIben rezidens alkotó, ahol Mapping Budapest /ˈBuːdəpɛst\ című munkáján dolgozik: sajátos módszerével térképezi fel a várost. A PLACCC 2015 Fesztivál részeként csatlakozhatsz hozzá te is egy-egy különleges csepeli és VIII. kerületi sétán, amelyek során egy népszerű, bevezető pszichogeográfiai technikát ismerhetsz meg. A módszer, amely a kutató és utazó Robert MACFARLANE nevéhez köthető, a kerület és környezetének kötetlen beszélgetéseken való megismerésén alapul, célja pedig a tér újszerű bemutatása egy szokatlan nézőpontból.

A sétához javasolt a kényelmes öltözet, valamint az, hogy minden lehetséges időjárási körülményre készüljetek fel! Hozzatok valamilyen eszközt, amivel rögzíthetitek is a kalandot: papír-toll mellett diktafon vagy kamera is működhet. Aki pedig otthon marad, a neten is követheti a projektet, amelyet maga a művész közvetít majd a PLACCC hivatalos Facebook oldalán a munkáiról készült fotók, hírek és egyéb anyagok posztolásával.

Alkotó: Jessica DOLBY

Ingyenes program. Angolul, magyar tolmácsolással. Időtartam: 80 perc