porno izle

HÍRDALCSOKOR live: Kartali Asszonykórus & Varsányi SzIrének

városi séta / köztéri performansz – Alicja Rogalska (PL), Erdődi Katalin, Annus Réka, a Kartali Asszonykórus és a Varsányi SzIrének együttműködése

Az OFF-Biennále Budapesttel együttműködésben.

Ha a média nem számol be a vidék, a falvak valóságáról, másnak kell átvennie a szerepet. Az OFF-Biennále Budapest keretében nagy sikerrel bemutatott HÍRDALCSOKOR művészeti együttműködésben Alicja Rogalska lengyel képzőművész, Erdődi Katalin kurátor és Annus Réka népdalénekes a Kartali Asszonykórussal dolgoztak együtt és közösen átírt népdalokon keresztül beszéltek a vidéki élet kihívásairól és különböző generációkhoz tartozó nők tapasztalatairól. A kollaboratív alkotófolyamat célja a népdalkör repertoárjában szereplő dalok átköltése – újragondolása és aktualizálása – volt úgy, hogy az új szöveg a kórustagok élethelyzetét és mindennapjait, az általuk fontosnak tartott kérdéseket és témákat dolgozza fel.

Az elmúlt években kialakult „médiaháborúra” és az egyre inkább központosító elvek alapján működő hazai információs politikára reagálva az alkotók a népdalokat az alulról szerveződő „közösségi híradás” lehetőségeként látják, melyek különböző emberek és közösségek hangját erősítik fel és teszik hallhatóvá. A kórustagok által megélt helyzetekből kiindulva a HÍRDALCSOKOR nemcsak a közelmúlt történéseinek sokhangú és szubjektív olvasatát tárja elénk, hanem a női élettapasztalatokat hangsúlyozva olyan témáknak ad hangot, mint a „láthatatlan” női munka terhe vagy a házasság és családi élet küzdelmei.

Az OFF-Biennálén videómunka formájában bemutatott HÍRDALCSOKOR a PLACCC Fesztivál részeként először lesz élőben hallható, a Kartali Asszonykórus előadásában. Az alkotók a budapesti Varsányi SzIrének feminista kórussal együttműködésben egy városi séta formájában megvalósuló köztéri performanszot hoznak létre, amely során az átköltött népdalok a Varsányi SzIrének által összeállított és több szólamban előadott popszámokkal, slágerekkel és versekkel kerülnek párbeszédbe. A fiatal nőkből álló feminista kórust a HÍRDALCSOKOR szövegei inspirálták abban, hogy saját tapasztalataikat, történeteiket és reflexióikat összegyűjtsék és a Kartali Asszonykórus dalaira válaszképpen saját dalcsokrot készítsenek.

A Magyar Rádió egykori székházától induló séta rendhagyó belvárosi helyszíneken és köztereken át vezeti a közönséget, melynek állomásain a két kórus humorral és éleslátással tudósít női élettapasztalatokról, hol egymásba fűzve, hol ütköztetve a pop és a népi kultúrát, a városi és a vidéki élet kihívásait. 

Magyar és angol nyelven. A dalszövegek kétnyelvű fordítása a helyszínen lesz elérhető.

Koncepció és dramaturgia: Erdődi Katalin és Alicja Rogalska, Annus Réka és Szári Laura közreműködésével
Előadják: a Kartali Asszonykórus és a Varsányi SzIrének kórus tagjai
Kórusvezetők: Szári Laura (Varsányi SzIrének), Volter Domonkos (Kartali Asszonykórus)
Projektmunkatársak: Drótos Dominika, Vida Szabolcs

Időpontok:
2021. szeptember 3. 18.00
2021. szeptember 5. 16.00

Találkozóhely: a Magyar Rádió egykori irodaháza előtt (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 4-6.)

További időpontok: 2021. október 2. és október 3.
A Budapesti Őszi Fesztivál keretében.

A séta/előadás hossza: kb. 90 perc

Kényelmes cipő és időjárásnak megfelelő ruházat ajánlott, a séta részben szabadtéren valósul meg. 

Ingyenes program, előzetes regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/placcc-hirdalcsokor-tickets-166917501741 

Bővebben a HÍRDALCSOKOR művészeti együttműködésről: https://offbiennale.hu/2021/projects/hirdalcsokor-1

Támogatók: Adam Mickiewicz Intézet, Osztrák Kulturális Fórum, Osztrák Szövetségi Művészetért, Kultúráért, Közszolgálatért és Sportért Felelős Minisztérium
Az OFF-Biennále Budapest és az Art At Work Egyesület (Bécs) közös produkciója.