AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Teleport Galéria: Elmosódott Háttér / köztéri performansz

2017. szeptember 15.
találkozópont: 1146 Budapest, Hermina út 26-28.
18:30 gyülekezés
19:00 köztéri performansz
19:30 Teleport Aftertalk / beszélgetés az alkotókkal
a beszélgetés helyszíne: Pántlika Bisztró

Az Elmosódott háttér a kitakarás jelenségét dolgozza fel, mellyel a GoogleMaps használata közben nap mint nap találkozhatunk egy-egy térkoordináta felderítése kapcsán. A részletek homályos elfedése egy sajátosan átírt valóságot hoz létre, ahol hiába tudjuk / sejtjük mit is rejthet egy-egy kitakart objektum, mégsem lehetünk részesei a hiteles látványnak és pontos összképnek.

Váczi Lilla és Farkas Diána a valós térbe emelik át ezt a virtuális jelenséget és a kitakarást imitáló, félig átlátszó felületű mobil fallal derítik fel az adott célterületet. A sétaperformansz megvalósításának helyszíne az egykori – és leendő – Közlekedési Múzeum jelenleg üresen álló, fallal körülvett építési területe a Városliget szélén. A projekt a Teleport Galériával és a Bánkitó Fesztivállal közös együttműködésben valósul meg.

A 2014-ben az MKE és az ELTE egykori hallgatóiból alakult Teleport Galéria egy mobil kiállítótér, melynek programja mindig más helyszínen valósul meg, azaz nem rendelkezik állandó, földrajzilag lokalizálható térrel. Kiállításaik elsősorban aktuális társadalmi és politikai problémákra reflektáló projektek, melyekben fiatal, többnyire pályakezdő művészekkel kollaborálnak. A 2015-ös PLACCC Fesztiválon a Clark Ádám téren található 0 kilométerkőnél hoztak létre különleges performatív akciókat. A ( 0 ) projekt előadásaira három éjjelen át pontban éjfélkor került sor Magyarország úthálózatának origójánál.

Alkotók: Váczi Lilla, Farkas Diána
Kurátor: Don Tamás, Margl Ferenc
Együttműködő partnerek: Teleport Galéria, Bánkitó Fesztivál

Ingyenes program.

www.lillavaczi.com
www.dianafarkas.com
teleportgaleria.tumblr.com