AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Companie Willi Dorner (AT): bodies in urban spaces

2019. június 1. 15.00 és 19.00 (esőnap: 2019. június 2.)
# köztéri táncelőadás #
Az Ablak a Bartókra rendezvény keretében.

Találkozópont: a B32 Galéria és Kultúrtér előtt (Bartók Béla út 32.)
Az esemény ingyenes.

A bodies in urban spaces egy, a városon keresztülhaladó táncelőadás, amelyben az előadók a választott negyed közterein vezetik végig a közönséget. A fizikai intervenciók láncaként felépülő előadás más szemszögből láttatja a várost vagy éppen új szépségeket fel a nézők számára. Az előadás minden városban más lesz, alkalmazkodva a helyszínek adottságaihoz.

A “bodies in urban spaces” egy ideiglenes intervenció, amely változatos építészeti környezetben jelenik meg. Az előadás célja, hogy rámutasson a városi funkcionális struktúrákra, felfedje a korlátozott mozgási lehetőségeket, viselkedéseket, szabályokat és behatárolásokat. Azáltal, hogy a projekt az emberi testeket különböző helyszínekre helyezi el, elgondolkodásra kíván késztetni. A random gyalogosok, a városlakók és az előadás közönsége szembesülhet saját városi környezetével, saját viselkedésével és szokásaival. Az előadás sétára invitálja a nézőket, más szemmel látják a környezetüket, így egy másfajta, erősebb viszonyt alakítanak ki a környékkel, a negyeddel és a várossal. Az intervenció csak ideiglenes, nem hagy maradandó nyomot maga után – kivéve a szemtanuk emlékeit.

A “bodies in urban space” meghívásának jelentősége két szinten mutatkozik meg: egyfelől az Ablak a Bartókra eseménysorozatot még inkább kinyitja a városra, másrészt a kortárs táncot nem csupán a fesztivállátogatók, hanem a random járókelők számára is elérhetővé teszi. Kiemelkedő fontosságúnak tartjuk, hogy a projekttel sikerül elérnünk egy fiatal táncos generációt, akik a nyílt felhívásunkra jelentkezve vesznek részt a projektben, és az egyik legnagyobb európai mestertől sajátíthatják el a köztéri tánc technikáit.

Előadók: BODÓCS Diána, Justine COPETTE, DEBRECZENYI Márton, Franziska DOFFIN, Jerneja FEKONJA, Freda Barrera FITCH, Andrew MAGDY, Julia MCCALL, MIKLÓSY Alex, SARLÓS Flóra Eszter, SIMÓ Anna, TAMASKÓ Helén, THURY Zita, BARNA Nóra, VERES Flóra, VINCZE Renáta

www.ciewdorner.at

“bodies in urban spaces” is a moving trail, choreographed for a group of dancers. The performers lead the audience through selected parts of public and semi-public spaces.

A chain of physical interventions set up very quickly and only existing temporarily, allows the viewer to perceive the same space or place in a new and different way – on the run. The performances should happen in different times of the day according also to the specific situations and conditions of each site.

The special quality of each place at various times of the day creates unique presentations.

Performers: BODÓCS Diána, Justine COPETTE, DEBRECZENYI Márton, Franziska DOFFIN, Jerneja FEKONJA, Freda Barrera FITCH, Andrew MAGDY, Julia MCCALL, MIKLÓSY Alex, SARLÓS Flóra Eszter, SIMÓ Anna, TAMASKÓ Helén, THURY Zita, BARNA Nóra, VERES Flóra, VINCZE Renáta

www.ciewdorner.at

​DANCE ON TOUR AUSTRIA – a project by Tanzquartier Wien in cooperation with the Federal Ministry for Europe, Integration and Foreign Affairs