porno izle

Balogh Kata: Figyelemkoregráfiák

Figyelemkoreográfiák egy performatív installáció, egy városi láthatalan koreográfia, amely mozgásba hozza a figyelmet, kiterjesztve azt a testre, a térre és a másikra. Egy invitáció, hogy a városi hétköznapok valóságát rendhagyó módon, új nézőpontokból figyeljük meg. Ezek a mikro-koreográfiák szöveges és hang alapú játékszabályok formájában jelennek meg a köztérben, melyeket követve bárki, bármikor és gyakorlatilag bárhol előadó-megfigyelővé válhat, lehetővé téve, hogy ugyanazokat a szabályokat követve, minden előadó-megfigyelő elménye egyedi és megismételhetetlen legyen.

Figyelemkoreográfiák egy-egy darabja egy olyan keretrendszert hoz létre, mely a figyelmet alternatív utakra invitálja a test, a tér és a másik között olyan hétköznapi cselekvések gyakorlása közben mint a várakozás vagy a sétálás közös tereinkben.

Figyelemkoreográfiák pop-up installáció a második állomása annak a folyamatban lévő kutatási projektnek (Choreographing attention), melyet Kata 2022-ben a Fontys Egyetem (Hollandia) Performing Public Space mesterszakának keretein belüli indított el, és amelyet különböző barcelonai köztereken fejlesztett tovább. Ez az első alkalom, hogy a Choreographing attention kutatás egyes elemei Budapesten kerülnek bemutatásra, ráadásul ezen az egészen különleges ideiglenes köztéren, a Valyo rakparton.

Koncepció, szöveg, dizájn, installáció: Balogh Kata

Az installáció a PLACCC a RAKPARTon eseményt követően is megtekinthető a Jane Haining Rakparton.
További időpontok: 2023. szeptember 3-10. folyamatosan (10:00-22:00 ???)
(A szabadabb és autómentes élmény érdekében a hétvégi látogatást javasoljuk.)

Angol nyelvű program!