porno izle

Ziggurat Project (Sarlós Flóra Eszter & Kovács Emese): Invisible Traces

Nincs többé érintés? Fizikai és mentális egészségünk megóvása érdekében napi 8-15 ölelés javasolt, hiszen a fizikai érintés csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert. Az újonnan kialakult helyzetben azzal óvjuk meg egészségünket, hogy nem érintjük meg egymást!? Milyen hatással van ránk ez a távolságtartás? A két táncos-alkotó performatív sétájának középpontjában a fizikai izoláltság és a szociális intimitás, érintés fontossága áll, melyet mindannyian újraértékelünk jelenidőszakban. A város két különböző pontjából induló táncos mozgása nyomán láthatatlan útvonal szövődik. A test mindenre emlékezni fog: az érintés vagy az érintés hiánya láthatatlan nyomokat hagy.

Sarlós Flóra Eszter táncos, koreográfus, a Ziggurat Project alapító tagja és a társulat vezetője. Alkotói munkásságának középpontjában a térspecifikus koreografálás és a kortárs tánc és digitiális technológiák kapcsolata áll. 2017-ben fejezte be tanulmányait a Paris 8 Egyetem Nemzetközi művészeti alkotás (Projet Culturel Artistique Internationale) mesterszakán, ahol alkotói kutatási területe az érzékelés kitágítása a tánc és a digitális művészetek kapcsolatán keresztül volt. Legfontosabb ösztöndíjai, rezidenciameghívásai között szerepel a francia kormányzati ösztöndíj, Visegrád rezidenciaprogram, Life Long Burning, L1 rezidencia és tagság, Imre Zoltán Program és a Metropolis rezidencia. Az együttműködésen és kutatáson alapuló művészeti alkotásokban hisz, egy olyan művészetben, amelynek célja kommunikációs csatornákat teremteni az emberek között.

Kovács Emese táncos, alkotó, a Ziggurat Project interdiszciplináris és térszenzitív társulat alapító tagja. A Budapest Kortárstánc Főiskola után a brnoi Janáček Academy of Music and Performing Arts-on (CZ) diplomázott tánc és mozgásszínház szakon 2016-ban. Tanulmányai alatt fél évet gyakornokoskodott Brüsszelben a Danscentrumjette stúdióban. Együttműködött többek között a Philippe Genty Társulattal (FR), a Zéró Balett Társulattal (HU), TerezaVejsada Leopoldová & Lukáš Leopold (CZ), Batarita, Ladjánszki Márta és Greenmay Tong (HK) koreográfusokkal, Miroslav Tóth (SK), Paul Yip (HK) és Ingrid Hölzl (AUT) zeneszerzőkkel. A cseh Orbita társulat rendszeres vendégművésze. 2013-ban a Batarita Társulat ösztöndíjasa, 2016-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, 2017-től az L1 Egyesület tagja. 2018-ban az Imre Zotán Program támogatta. Számos rezidencián vett részt, úgy mint CCDC Hongkong, Visegrádi Alap rezidencia (KAIR, Kassa), a Nástupište 1-12 (Topolčany), a Rezidance (Komařice). Alkotói kutatási érdeklődése az emberi test tárgyiasulása és személyessége, ehhez a témához kapcsolódó koreográfiái: ez a dolog itt komplex (és eladható), Nyuszi meg akar halni, Törékeny, Little Magic Box of Harmony, Too Much.