porno izle

Walk&Talk

A Walk&Talk programok – ahogy a címük is sugallja – egy-egy városi sétából és egy-egy facilitált, tematikus beszélgetésből állnak. A séták során olyan helyszíneket érintünk, ahol a választott témánk – város és művészet egymásra hatása – különböző formában megjelenik, s ennek megfelelően a séták jellege is különböző: a mesélős-problémafelvetős vezetett sétától kezdve a nyomkereső játékon át az audio-túráig.
A sétákat követő beszélgetésekre a választott témában jártas, releváns közreműködőket hívunk meg, ám célunk nem pódiumbeszélgetések szervezése, hanem azok a séta résztvevői számára is ugyanúgy nyitottak. A három Walk&Talk programot három főbb tematika mentén, három médiapartnerünk támogatásával és szakmai segítségével valósítjuk meg.

2017. szeptember 18. 18.00
találkozóhely: 1117 Budapest, Váli u. 10-12. előtt
téma: a város performatív használata
sétavezető: Krivánszky Emőke (Budapest Barangoló)
moderátor: Juhász Judit, Városkommunikáció blog
beszélgetőtársak: Krivánszky Emőke (Budapest Barangoló), Cserne Klára (Dinamó Budapest), Ivanyos Ambrus (Meetlab)
beszélgetés helyszíne: Meetlab (1111, Budapest, Stoczek u. 11.)
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött program / regisztráció ITT

Szeptember 18-án 18.00-tól a Váli utca 10-12. szám elől indul a sétánk, ahol 2012-ben a Placcc Fesztivál keretében Antal Balázs, Hatházi László és Fodor Zoltán megalkotta a Fix Sarok c. scraffitóját.
„Három fiatal alkotó, Antal Balázs, Hatházi László és Fodor Zoltán Fix Sarok című köztéri képzőművészeti alkotásának kiindulópontja a Kárpáti Anna Néger fiú című szobor, amely Budapest XI. kerületében a Váli utca 10-12. és 14. számú társasházak között megbúvó kis parkban áll. Az alkotók az elmúlt hónapokban összegyűjtötték és dokumentálták az ország különböző pontjain fellelhető Kárpáti Anna-alkotásokat. Az újbudai szobor mögötti tűzfalra óriási falképet készítettek, amelyen vizuális átiratban jelenítették meg a művésznő alkotói pályájának kiemelkedő darabjait. A falképhez a ma már ritkán használt sgraffito technikát alkalmazták, vagyis egymásra felvitt különböző színű festékek vagy vakolatok rétegeinek visszakaparásával és kikarcolásával készítik el a művet.”
A köztéri képzőművészeti alkotáshoz kapcsolódó 2012-es és 2014-es performatív akciókról az egyik alkotó, Antal Balázs és az akkori projekt produkciós munkatársa, Kenéz Réka kurátor mesél.

Ezt követően a résztvevők a Budapest Barangoló „interaktív városismereti versenyséta” segítségével jutnak el a beszélgetés helyszínére, ugyanis a Barangoló egy korábbi sétája épp ezen az útvonalon haladt, amelynek egy szakaszát ez alkalomra rekonstruálja a versenytúrák egyik szervezője, Krivánszky Emőke.
A sétát követően 19.00-tól beszélgetésre kerül sor a Meetlabban. A beszélgetés résztvevői lesznek Krivánszky Emőke, Antal Balázs és Kenéz Réka mellett két fiatal dramaturg, Cserne Klára és Ivanyos Ambrus, akik némiképp különbözőképpen közelítik meg a város performatív használatát. A beszélgetés vezetője Juhász Judit, a Városkommunikáció blog szerzője.

2017. szeptember 19. 18.00
találkozóhely: Akvárium bejárata előtt, 1051, Budapest, Erzsébet tér 12.
téma: ideiglenes vs állandó művészeti beavatkozások
sétavezető: Somogyi-Rohonczy Zsófia (művészettörténész)
moderátor: Zubreczki Dávid, Urbanista blog
beszélgetőtársak: Somogyi-Rohonczy Zsófia (művészettörténész), Baróthy Anna (S39 Hybrid Design Manufacture), Zétényi Zsófia (MOME PhD)
beszélgetés helyszíne: Placcc Base, 1075 Budapest, Király u. 25.
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött program /regisztráció ITT

Szeptember 19-én 18.00-tól az Akvárium klub főbejáratától indul a sétánk, amelynek keretében Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész vezetésével az Erzsébet téren jelentős számban található ideiglenes és állandósult köztéri alkotásokat derítjük fel, s olyan helyszíneket, pontokat keresünk fel, amelyek hangsúlyosan felvetik város és művészet kapcsolatának kérdéseit. Hogyan érzékeljük a várost, hogyan alakul ki a városkép a fejünkben? Mennyire változtatnak meg minket és a fejünkben kialakult városképet az időszakos művészeti projektek? És mi történik, amikor az ideiglenes művészeti projektek állandósulnak? Hogyan tud az egyén részt vállalni a város képének alakításában?
A sétát követően 19.00-tól beszélgetésre kerül sor a Placcc City Conversations pop-up bázisán, a Király utca 25. szám alatt található, (a Placcc 2011 Fesztivál keretében két osztrák művész rendhagyó színházi előadásának helyet adó, és azóta is) üresen álló bolthelyiségben kialakított ideiglenes találkozóhelyen. A beszélgetés résztvevői lesz Somogyi-Rohonczy Zsófia, valamint Baróthy Anna, a S39 Hybrid Design Manufacture (korábban Szövetség’39) alapítója és vezetője, valamint Zétényi Zsófia, MOME oktató és doktori hallgató, Ivócsap Projekt tag. A beszélgetés vezetője Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerzője.

///

2017. szeptember 17. 18.00
találkozóhely: Csepel Művek főbejárata, 1211 Budapest, Gyepsor u. 1.
téma: művészet és kreatív közösségek lehetséges szerepe (poszt-)indusztriális városrészek újradefiniálásában
séta: SPACE (HU / NL): Volt egyszer egy Csepel Művek (audióséta)
moderátor: Ránki Júlia, Utcarádió (Tilos)
beszélgetőtársak: Makkai Dániel (közösségi játéktervező), Lakner Antal (Téreltérítés Munkacsoport)
beszélgetés helyszíne: Arany Palacsintázó, 1211 Budapest, Színesfém u. 27.
Ingyenes, de regisztrációhoz kötött program / regisztráció ITT