AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Vass Imre: #nagydolog

A wc papír egyik napról a másikra vált kiemelt jelentőségű jelképpé. Egy hétköznapi használati tárgy, amely védelmi funkciót töltött be a járvány alatt (több tucatnyi birtoklása esetén növelte a biztonság érzetünket) és még vásárlási lázunk csillapításában is segített.

Miközben laposítjuk a görbét, az új megbetegedések száma még mindig nő világszerte. Határok nyílnak és záródnak, gócpontok tűnnek el és alakulnak ki újra.

Itt az idő, hogy visszatekintsünk és megemésszük, ami velünk történt, mielőtt eljön a második hullám. Hogyan viselkedtünk és hogyan viseltük? Mit tanultunk az elmúlt három hónapban?

Az öt órás séta alatt a wc papír gurigák természetes lelőhelyükön kívül, az utcán fogják a járókelőket gyengéden gondolkodásra késztetni és szembesíteni. A nagy dolgon már túl vagyunk vagy még csak ezután jön?

Vass Imre egy szabadúszó táncos, koreográfus és előadóművész. Olyan kontemplatív és performatív szituációk létrehozásán dolgozik, ahol a nézők és az előadók egyaránt reflektálhatnak az adott fizikai, szociális és pszichológiai helyzetükre, szerepeikre és állapotaikra.

taking place (2015) című munkáját az évad legjobb táncelőadásai közé válogatták (Lábán díj nomináció), STANDING GROUND (2017) című előadása Staféta nyertes. Rendszeresen alkot Somló Dáviddal: it comes it goes (2013), DROHNENTANZ (2019) és IITTHHOONN (2019) című lakás performanszukat Halász Péter díjra nominálták.

A DEEPER F. Collective tagja, DEEPER c. előadásukkal felléptek a Trafóban, a NEXT feszten, a Szigeten, Performing Arts Festival és a Collegium Hungaricum Berlin által szervezett fesztiválokon, Berlinben. Tagja az International Contemporary Dance Collective-nek (iCoDaCo 2018-2020), it will come later című előadásuk nemzetközileg turnézott többek között az Edinbugh Fringe-en, Hong Kongban és a Trafóban, PUSH – it will come later könyvük idén nyáron jelent meg.

A Budapest Tánciskola elvégzése után (2007) olyan társulatokkal dolgozott, mint az Ultima Vez (BE), United Sorry (A\NL)  Rapid Eye (DK) és Ingri Fiksdal (NO), valamint a HODWORKS, Tünet Együttes, Artus, Márta Ladjánszki, Andaxínház és STEREO Akt.