porno izle

Szabó Renáta (HU): Híd

„Mégis miként formálódhat az egyéni öndeterminációnk a meglévő külső politikai események hatására?” Hatórás köztéri performance és hozzá kapcsolódó videóinstalláció a kollektív magyar tehetetlenségről.

Szabó Renáta, a MOME mester szakos hallgatója Híd című köztéri akciójában, valamint az ahhoz kapcsolódó videóinstallációjában egy személyes élethelyzetből, döntési szituációból kiindulva jut el az egyén torzult öndeterminációja és a kollektív magyar tehetetlenség kérdéséhez. A projekt gondolatébresztő kíván lenni a magunkáltal megfogalmazott vagy épp kívülről ránk szabott kulturális, politikai valóság küzdőtér megítélésében. Az akció gondolati alapjait egy fizikailag megterhelő, repetitív köztéri cselekvés ellenpontozza, illetve egészíti ki.

Híd kezdőeseménye egy hatórás performance: a munka és tehetetlenség szimbólumaival terhelt átkelés az Erzsébet-hídon, mialatt az alkotó nehéz köveket hord a két part között haszontalan, szinte véget nem érő módon, és ezáltal párhuzamba állítja a túlhajszoltságból és az önmagával szembeni túlzó elvárásból fakadó egyéni tehetetlenséget a kolektív politikai tehetetlenség érzésével. Így válik végül a valós fizikai híd egy intuitív, a negatív öndeterminációt és az alkotó által vízionált, fiktív politikai determinációt összekötő tehetetlenség szimbólumává.

Az eseménysorozat a performance-ot követően egy kifeszített – a személyes és politikai elvárások között megfeszülő – installáció kiállításával válik teljessé.

Alkotó: Szabó Renáta

Időpont és helyszín: 
performansz: 2022. szeptember 7. 10.00-16.00, Erzsébet-híd
installáció: 2022. szeptember 8. 18.00-21.00, Budapest Project Galéria, 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 16.

Ingyenes program.