szabadonbalaton bár – dunakiadás
ökológiai – művészeti concept bár Természetes vízpartok – vízminőség – ártérhasználat Az élővizeink ökológiai változásai által ihletett szabadonbalaton bár egy konceptuális gasztroélményre invitálja látogatóit: folyó- és tó-specifikus italokon keresztül bele lehet kóstolni az ártéri és természetes partszakaszok növényerjesztményeibe, de olyan szabadonbalaton klasszikusokba is, mint például az algavirágzás vagy iszapkoktél, emellett át lehet beszélni, mi okozza ezeket a jelenségeket, és életmódunk miként van rájuk hatással. A szabadonbalaton elsősorban a Balaton, nagyobb általánosságban az élővizeink ökológiai igényeire és kihívásaira, valamint a vonatkozó társadalmi szemléletváltás szükségességére hívja fel a figyelmet ökológiai-művészeti projektek formájában. Koncepció és megvalósítás: szabadonbalaton (Berecz Diána, Bubla Éva, Bozzai Dániel, Fülöp Bence, Neogrády-Kiss Barnabás, Vári Ágnes, Zlinszky András) Időpont: 2021. szeptember 26. 14.00 – 18.00 |