porno izle

Superfusion: Menetrend szerint

A köztéri táncakció előadói egy órán át követik a Széll Kálmán tér forgalmának ritmusát, míg mozgásukból össze nem áll a teljes kompozíció.

A Gálik Éva és Varga Boglárka alkotta Superfusion, Alejandra Rosas és Bot Ádám táncosokkal kiegészülve, Menetrend szerint c. köztéri táncakciójukban egy órán keresztül improvizálnak, táncuk közvetlenül a tér lüktető ritmusából emelkedik ki. Mikroakcióik a téren áthaladó emberek mozgásának megfigyeléséből születnek – ahogy a tömeg egy-egy villamos, metró vagy zsúfoltabb busz megérkezésekor kisebb “folyosókba” rendeződve áramlik a téren. A táncosok improvizációkkal haladnak át közöttük árral szemben, hogy eljussanak következő helyszínükre.
A tér egyes szegleteibe – az árnyékban meghúzódó trapéz alakú vagy háromszögesen csúcsos padokra, a szökőkút köré, a térkép-fal elé, a napóra köré – rövidebb jeleneteket készítenek, így módon egy órán át követik a forgalom ritmusát, és váltogatják a helyszíneket aszerint, hogy épp hová fut be egy villamos, busz vagy épp a metró, hol bukkannak fel átutazók. Végül sorba rendezve a jeleneteket, a teljes kompozíciót is előadják.

Alkotók és előadók:
Varga Boglárka, Gálik Éva, Alejandra Rosas, Bot Ádám

Időpont: 2023. szeptember 15. 17.00-19.00
Helyszín: Széll Kálmán tér

Ingyenes program.
Az eseményen kép– és hangfelvétel készül. A résztvevő az eseményen való részvételével hozzájárulását adjaa megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez.