porno izle

Re:walking the city

A 2020 júniusában és júliusában megszervezett, egyszerre köztéren és digitális térben zajló Wa(l)king the city projektünk 18 sétája közül négyet némiképp módosított formában megismétlünk, továbbgondolunk Re:walking the city címen.

2020 júniusában és júliusában tizennyolc művész és alkotópáros vette nyakába Budapestet: egyenként ötórás sétáik során rendszeres élő online bejelentkezéseikből bontakoztak ki a városi és a digitális térben egyszerre zajló művészeti alkotásaik. A Wa(l)king the city projektünket a koronavírus-járvány ihlette, célunk az volt, hogy oly módon kezdjük el lassan újra birtokba venni a köztereket, hogy ugyanakkor az akciók a biztonságos távolságtartást biztosító online módon is befogadhatók legyenek.

Az eredeti séták mintegy fele eleve digitális befogadásra épült, illetve voltak olyanok, amelyek egyszeri megismételhetetlen alkotásokként valósultak meg. Más akciók esetében viszont úgy éreztük, hogy kisebb közönség számára élő befogadásra alkalmas rövidebb sétaként megismételhetők – ezek közül hívtunk meg négy olyan alkotást, amelyek a köztereinkhez való viszonyunkban a megszokottól eltérő megközelítéseket képviselnek.

SOMLÓ Dávid Kicsengetése a köztér meditatív, egyszerre személyes és közösségi megélésére ösztönöz. MURÁNYI Marcell Bug című sétája a környezettudatosságra fókuszáló megközelítést képviseli, és maradandó nyomokat kíván hagyni a városi térben. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanuló flamand Ine van HOREN Blaha-walk-ja városantropológiai szemszögből vizsgálja Budapest ambivalens terét és az azt meghatározó épületet, JUHÁSZ Gergő Kaska Make it visible című projektje pedig a hajléktalanság kérdését és a public artot kapcsolja összes sajátos módon, célja pedig a társadalmi érzékenyítés.

Az utóbbi három séta megvalósításában partnerünk az ImagineBudapest.

Az ImagineBudapestről

A tematikus városi sétákat szervező ImagineBudapest elkötelezett célja, hogy mindenki észrevegye a város szépségeit, a múlt lenyomatát és a jelen üzenetét. Tizenkét éve szervezzük túráinkat, és ezek mellett örömmel veszünk részt olyan együttműködésekben, amik közel hozzák a várost a városlakókhoz. Mert szerintünk Budapesten a ma is látható és a valaha álló házak csupán díszletek. A város valójában embereket jelent, akik itt élték mindennapjaikat: álmodoztak, építettek, dolgoztak, szerelmet vallottak, gyereket neveltek, tanultak, tanítottak, vagy csupán átutazóban megálltak nálunk. Mindegyikük – ahogyan ma is mindenki – hatással volt erre a városra. Hozzáadott egy botrányos történetet, egy szépen megmunkált kilincset, egy újfajta szépítőszert, egy négyemeletes bérházat, egy sportsikert, egy süteményreceptet vagy egy szerelmes üzenetet valamelyik újság utolsó oldalán. Nélkülük Budapest nem pontosan az lenne, ami.