PAD: SZABADONBALATONBÁR
2019. Szeptember 20. és 21. 18:00-21:00 Az élővizeink ökológiai változásai által ihletett szabadonbalatonbár egy konceptuális gasztroélményre invitálja látogatóit: folyó- és tó-specifikus fantáziaitalokat kínál, hogy belekóstolhassunk, milyen íze van az alga- vagy dunavirágzásnak, a babásodó nádnak, vagy éppen az iszapkoktélnak, és egyúttal átgondolhassuk, mi okozza ezeket a jelenségeket, és életmódunk miként van rájuk hatással. A #szabadonbalaton a Balaton ökológiai igényeire és kihívásaira, valamint a vonatkozó társadalmi szemléletváltás szükségességére hívja fel a figyelmet ökológiai-művészeti projektek formájában. A PLACCC Fesztivál keretében a #szabadonbalaton menüje egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított dunai koktéllal egészül ki. Koncepció és megvalósítás: PAD (Berecz Diána, Bubla Éva, Bozzai Dániel) /// 20-21 September, 6-9pm szabadonbalatonbár, inspired by the ecological changes of our freshwaters, invites you for a conceptual gastro experience: it offers river- and lake-specific drinks in order to taste and contemplate on processes like algae-bloom, mayfly season, reed die-back or mud formation. #szabadonbalaton is an ecological-art initiative that aims to draw attention to the ecological needs and risks of Lake Balaton, and the need of a change in civil awareness and practices. During PLACCC Festival, a special edition cocktail of its menu reflects on the Danube ecosystem as well. Concept and realisation: PAD (Diána Berecz Diána, Éva Bubla, Dániel Bozzai) |