porno izle

ARCHIV_2015 / noppa (HU): Ez a hely MENŐ!

 (click for ENGLISH)
menő_látvány
interaktív várostörténeti jelölőhálózat

Időpontok: 2015. szeptember 20., 11:00
Találkozóhely: Brauch Hentes (Mester utca 29-31.)

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció: placccjegy@gmail.com

noppa 2015-ben folytatja a tavaly elkezdett Ez a hely MENŐ! interaktív várostörténeti jelölőhálózatának bővítését.

A városi installáció-sorozat egyes elemei térképre rendeznek különleges múltú helyeket, városi pontokat, amelyek a hétköznapok rohanásában sokszor észrevétlenek maradnak a számunkra. A projekt célja rámutatni azokra az épített értékekre, amelyek a szó átvitt vagy valós értelmében el vannak rejtve a szemünk elől, más épületek, tárgyak, vagy éppen az idő által. Legyenek azok funkcióváltó házak, irodalom vagy kultúrtörténeti jelentőséggel bíró, de táblával meg nem jelölt terek, utcasarkok üzletek vagy éppen természeti kincsek.

Az Ez a hely MENŐ! projekt első, QR-kódmatricával ellátott embernagyságú térképtűje a 2014-es Bánkitó Fesztiválon debütált, majd a budapesti észak-déli metró egykori építkezési területén talált otthonra a Rombusz Terasz Ráday utcai telkén. A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által 2015 tavaszán köztéri alkotások létrehozására hirdetett “Nem térkép-e táj'” c. felhívás egyik nyertes pályázataként idén sor kerül a 9. kerületben új helyszínek megjelölésére.

A ferencvárosi pontok kiválasztásában fontos szempont volt, hogy azok megragadják a kerületben élők és dolgozók közös identitását, hangsúlyozzák a helyi sajátosságokat, és az ezekhez a helyszínekhez kapcsolódó tudásunkat a virtuális térben is összekapcsolják. Így a város virtuális játszótérré alakul, a helyi és kollektív emlékezet helyszínei összekötődnek!

Kinek ne lenne kedvenc helyi hentesboltja vagy nagy beszélgetéseknek és koncerteknek otthont adó törzshelye a 9. kerületben? Nem hiába választotta 2012-ben a városi játékokat fejlesztő Richard WETZEL és Michael STRAEUBIG berlini tervezőpáros épp a Ferencvárost az okostelefonnal játszható, helymeghatározáson és várostörténeti rejtvényeken alapuló Tidy City budapesti alkalmazásának terepéül…

A gyalogos séta időtartama megközelítőleg 100 perc. Kényelmes cipő viselete ajánlott.

Alkotók: ALVÉGI Lóci, EKE Tamás, VARGA Lívia, KOVÁCS Andrea

Támogató: Ferencvárosi Közösségi Alapítvány

Együttműködő partnerek: Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Élesztőház, Brauch hentesbolt, ph21 Galéria, TOTEM, Kitchen Budapest, Rombusz Terasz, Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, Imagine Budapest, BUPAP, noppa design, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény
Külön köszönet: SZEKERES Júlia, SOMOGYI-ROHONCZY Zsófia