porno izle

Mészáros Máté: A távolság mechanikája

részvételi városi installációsorozat

Mészáros Máté a 2019-ben bemutatott, azonos című táncelőadásának koreográfiáira támaszkodva készítette el annak köztéri és részvételi verzióját, ahol a testek nem performatív képességeik, hanem plasztikus, folyamatosan formálható anyagszerűségük által helyezik képzőművészeti perspektívába a táncot.

Az eredeti produkcióban a térben elhelyezkedő testek találkozásának a variációit mutatta be. A statikus és dinamikus testek térben való elhelyezése és mozgatása, az összeillő és össze nem illő rendszerek egy térbe zsúfolása, valamint a testek között keletkező távolság vizsgálata állt a középpontban.

A részvételi séta a Margit-negyed egymástól kényelmes sétatávolságban fekvő házainak falára kihelyezett grafikák mentén vezet végig, amelyeken tisztán és érthetően szerepelnek a koreográfusi instrukciók. Az alkotók – Mészáros Máté koreográfus és Fischer Balázs festőművész – a táblákon látható grafikákkal invitálják az érdeklődőket, hogy újrajátsszák az előadást, akár másodmagukkal, barátokkal, családdal, csoportban. A pontokat végigjárva új perspektívából nézünk a városi térre, a passzív nézői pozícióból kvázi aktív előadói szerepbe lépve.

Koreográfia és térkoncepció: Mészáros Máté
Grafika: Fischer Balázs
Az eredeti előadás társalkotói és előadói: Mészáros Máté, Jenna Jalonen, Vadas Zsófia Tamara, Porteleki Áron
Kivitelezés: Uriel Produkció
Producer: SÍN Művészeti Központ

Látogatható: folyamatosan
Helyszín: az összesen 9 db tábla pontos helye ezen a térképen található meg. 

Támogatók: NKA, EMMI