porno izle

Horváth Brigitta: Left behind

A butoh-technikából és a ’third landscape’ esztétikájából inspirálódó helyspecifikus táncelőadás az ember és természet kölcsönös kapcsolatának átalakulását és a „szépség” fogalmát járja körül.

Left behind az ember által elhagyott, a természet által lassan visszahódított, átalakulásban lévő helyszínen játszódik. Az előadás az „elhagyatott” állapot, a hátrahagyottság körülményeit, jellemzőit vizsgálja a természetben, a társadalomban és a világban. Emellett célja a nézők – városi környezetben gyakran eltompult – érzékenységének serkentése. 

Horváth Brigitta Franciaországban élő magyar táncos és koreográfus produkciója a butoh-technikából és a ’third landscape’ (az ember által elhagyott és a természet által visszahódított területek) esztétikájából inspirálódik. A helyspecifikus táncelőadása az ember és természet kölcsönös kapcsolatának átalakulásával és a „szépség” fogalmának tágításával foglalkozik.

Az előadás fő eleme a tánc. A táncos teste a figyelem irányítójaként szolgál, interakcióba lép a helyszín részleteivel, a mozgás inspirációjaként használva azokat. A második elem az elektroakusztikus zene, amelyet a zeneszerző előzetesen megalkotott, majd az esemény során élőben módosít. Szerepe nemcsak a tánc kísérete: az előadás koncepciója és a konkrét helyszín ugyancsak inspirálja alkotását. A harmadik elem maga a környezet, az esemény pontos helyszíne. A három összetevő hatására a néző észlelése és környezethez való viszonya módosul.

Egy Covid-biztos verzió lehetőségét ugyancsak az észlelés aspektusával, a nézőponttal történő kísérletezésben látják az alkotók: a nézők egymástól nagyobb távolságban elszórva követhetik az előadást, így a befogadás különböző „rétegei” jöhetnek létre.  

Koncepció, koreográfia, tánc: Horváth Brigitta 
Zene: Pierre Martin
Jelmez: Tina Bonheure

Időpont:
2021. május 30. 19.00

Helyszín:
1083 Budapest, Szeszgyár u. 13.

Jegyinformáció: 
Támogatható ingyenes előadás.
A részvétel resztrációhoz kötött. 
Regisztráció és támogatói jegyvásárlás itt.

Az előadás létrejöttét támogatta:
Conseil Départemental de La Charente

Külön köszönet a helyszínbiztosításért:
Szeszgyár Farm, Margit Anna & StJohn McKay