AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Színház- és Filmművészeti Egyetem térspecifikus vizsgaelőadásai

2019. szeptember 18-27.

JEGYVÁSÁRLÁS

A tavalyi tanévben a Színház- és Filmművészeti Egyetem akkor III. éves dramaturg-osztálya tanáruk, Garai Judit vezetésével térspecifikus előadásokat hoztak létre. A vizsgák alapjául egy-egy különleges helyszín felkutatása szolgált. A hallgatók szabad kezet kaptak, hogy ezen helyszínek történetéhez ragaszkodva, azt kiegészítve alkotják-e meg saját előadásukat vagy teljesen elrugaszkodva, a helyet pusztán inspirációként használva hoznak létre egy-egy projektet. Így választottak ki egy békebeli, pici optikát, egy templomként valójában sosem funkcionáló templomot, illetve egy pár hónapja még áruházként működő, mára már félig kibelezett többszintes épületet. Különböző helyszínek, különböző formák, egy dolog mégis azonos: mindegyik előadás érinti – így vagy úgy – a világvégét. 

Libál látszerész
2019. szeptember 18. és 23. 10.00 és 17.00
Helyszín: Libál Optika (1053 Budapest, Veres Pálné utca 7.)
A híres Libál Optika híres optikusa, Emmi néni idén szeptemberben tölti be 100. életévét. Ez azt jelenti, hogy át kell adnia az általa vezetett üzlet vezetését, de még egyszer, utoljára fogadja a kedves kiválasztottak csoportját. Emmi néni mesél az életéről, kérdez a világról, és megjavítja, amit meg kell.
“Mi lesz, ha teljesen elborul ez a világ? Tudom, hogy ti is küszködtök. Macera van. Azt se tudjuk, hol áll a fejünk. Hogy mi van, mi nincs, mi micsoda, vagy minek látszik. Fokozatosan, de gyorsan, szinte percről percre veszítjük el a látásunkat. Az éleslátásunkat.”
Mostani világunkban Emmi néni az utolsó ember, aki még őrzi a látás képességét. Találkozzunk vele, kérjük bátran a segítségét!
Ha van olyan tárgya, kütyüje, szemüvege, ami elromlott és javításra szorul, hozza el nyugodtan, Emmi néni segít. (De azért mindenki csak egyet!)
Koncepció, szöveg: Oláh-Bebesi Bori
Játssza: Bajor Lili

Magyar Szentföld Templom
2019. szeptember 20., 23. és 25. 18:45
Helyszín: Magyar Szentföld Templom (1021 Budapest, Heinrich István u. 3.)
Hamarosan új városi-séta sorozat indul ismert színészek, zenészek vezetésével. Igazán különleges, szívüknek kedves helyeken kalauzolják végig a résztvevőket. A sorozat első darabjaként a sétát Tasnádi Bence vezeti, a helyszín pedig a Magyar Szentföld Templom, Hűvösvölgyben.
Gyülekező: 18:30-kor a Templom előtt. Meleg öltözet és kényelmes cipő viselése ajánlott.
Projektvezető: Törley-Havas Sára
Közreműködők: Tóth Zsófia, Kovács-Vajda Bence, Bódi Zsófia, Magamnál Jobban Kórus, Herczeg Dániel

Önkiszolgáló
Később meghatározott időpontban és helyszínen
Eladók lepnek el egy elhagyatott épületet. Játékokat, fehérneműt, tisztítószereket kínálnak, és most lehetőség nyílik tesztelni a hely saját élményparkját is. Minden személyre szabott, és semmi sem kötelező. Szerelem, gyász, szorongás, felszabadultság, nihil – korlátlan mennyiségben! Csakis nálunk.
Tervezők: Bódi Zsófia és Komán Attila
Szereplők: Rohonyi Barnabás eh., Samudovszky Etl Adrián eh., Tóth Zsófia eh., Wrochna Fanni, Zsigmond Emőke

///

18th – 27th September 2019
Location-specific exam performances by the students of Academy of Theatre and Film in Budapest

TICKET INFO HERE

The students of the department of dramaturgy at the Academy of Theatre and Film in Budapest led by their professor Judit Garai prepared 3 location-specific performances as their exam pieces at the end of their 3 year of studies. Different locations, different forms, one thing is still similar: all the three performances tackle – in this way or another – the end of the world.

18th and 23th September, 10am and 5pm
Libál Optician
Location: Libál Optics (1053 Budapest, Veres Pálné utca 7.)
The famous optician of the famous Libál Optics, Aunt Emmi turns 100 years old. It means that she has to hand over the business to her successor, but she receives, for the last time, a selected group of customers. Aunt Emmi talks about her life, asks questions and fixes anything what is needed to by fixed.
Concept, text: Bori Oláh-Bebesi
Performed by Lili Bajor

20, 23 and 25 September, 6.45pm
Hungarian Holy Land Church

Location: Hungarian Holy Land Church (1021 Budapest, Heinrich István u. 3.)
A new series of urban walks will be launched soon. Well-known actors and musicians will guide the participants through places which are dear to their hearts. The series begins with a walk led by actor Bence Tasnádi in the unfinished Hungarian Holy Land Church.
Meeting time: at 6:30pm in front of the Church. Warm cloths and comfortable shoes are highly recommended.
Project leader: Törley-Havas Sára
Collaborators: Zsófia Tóth, Bence Kovács-Vajda, Zsófia Bódi, Choir Magamnál Jobban, Dániel Herczeg

Self-service
Dates and location to be confirmed later
Vendors appear in an abandonned building. They sell toys, lingerie, detergents – and also offer a unique opportunity to try the own amusement park of the place. Everything is personally designed and nothing is mandatory. Love, grief, frustration, relieve, nihilism – without limits. Only here and now!
Designed by Zsófia Bódi and Attila Komán
Performed by Barnabás Rohonyi, Adrián Samudovszky Etl, Zsófia Tóth, Fanni Wrochna, Emőke Zsigmond
Designed by Zsófia Bódi and Attila Komán