porno izle

Bot Ádám: Viszlát odakint

A koreográfus célja egy olyan köztéri performansz létrehozása, ahol a színház és kortárstánc területéről érkező fiatal művészek próbálják meg a hajléktalanság és az otthontalanság témájára irányítani a figyelmet.

Reggelente a munkába vagy iskolába menet, napközben a kedvenc kávézónkba tartva, éjjel pedig az utolsó metró felé igyekezve megszokott útvonalakon visz a lábunk. Alig vesszük észre az épületeket, az üzletek kirakatait, a pontosan ugyanabban az időpontban közlekedő gyalogosokat, sőt a látható és láthatatlan hajléktalanokat sem, akik a lakhatási válság mindennapos problémáival küzdenek. Megszoktuk a jelenlétüket, ahogy a köztéri szobrokét is, csendes mozdulatlanságukkal szinte már ugyanúgy a tér részét képezik. Azonban ez nem természetes.

A Viszlát odakint művészeti projekt ezt a diszharmonikus érzést veszi alapul, és egy élőszobor-installációs performansz keretén belül szeretné felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi Magyarországon a lakhatás valójában nem alapjog, hanem sokkal inkább kiváltság.

“Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy ennek a performansznak a hatására gyökeres változások indulnának el társadalmi szinten. Azonban azt gondolom, hogy a művészet eszközeivel lehet és kell is valós idejű problémákról beszélni. A beszéd pedig egyszer csak párbeszéddé alakul, a párbeszéd közös gondolkodássá, az pedig tenni akarássá és aktív cselekvéssé.” (Bot Ádám)

Az akció a Fedél nélkül című utcalap szerkesztőivel együttműködésben jön létre, hiszen az akciókat a lapban megjelenő versek és alkotások inspirálják, illetve a művészeti akció helyszíneit is az önkéntes közreműködők javaslatai alapján választják ki az alkotók. A nézőközönség, akit zömmel az utcán véletlenül arra járók alkotnak, hajléktalan művészek munkáit (haikukat, rövid verseket és gondolatokat) vihetnek magukkal, amelyek a mindennapokban is emlékeztetik őket arra, hogy a lakhatás megoldásának kérdésében közösen kell / kéne gondolkodnunk.

Koncepció: Bot Ádám
Alkotótársak és előadók: Bot Ádám, Kovács Emese, Mész Adrienn, Szilágyi Krisztián
Külön köszönet: Bencsik Panna és az önkéntes résztvevők (Fedél nélkül)

Időpont: 2023. június 6. 18.00
Helyszínek: 1091 Budapest, Kálvin tér a Ráday utcánál

Ingyenes program.

Köszönet a segítségért a Púder Bárszínháznak.