AKTUÁLIS

PROGRAMMM

JEGYEK

TÁMOGATÓK

RÓLUNK

NEMZETKÖZI

ARCHÍV

KONTAKT

VISSZA A FŐOLDALRA

Borsos Luca – Bartha Márk: Dance the District – Köztánc

Táncolni akarok. Táncolni köztéren. Táncolni köztéren másokkal együtt. Táncolni köztéren másokkal együtt, zenére. Táncolni ahogy aznap jólesik.

De nem koncerten.Hanem mint amikor sétálok hazafelé és a fülemben olyan dallam szólal meg, amitől lépéseim kitérnek az egyenesből.

Táncolni. Táncolni ahogy aznap jólesik, amerre a zene, az utcák, a többiek visznek. Táncolni a térben, a városban, ahol élek, ami az enyém, amit senki nem vehet el és azért van, hogy használjam.

egy ötlet
egy délután
egy óra
egy zenész
egy kerület utcái
meghatározatlan mennyiségű résztvevő és mozdulat

Részvételi táncperformanszukban nincsenek előadók. Illetve mindenki az, aki akkor, abban az órában a környező utcákon mozdul. Résztvevők, tapasztalók, táncoló civilek vannak, akik egy órán keresztül ugyanarra az élőben streamelt zenére táncolnak együtt. Helyszínünk Budapest hetedik kerületének külső része, ahol a résztvevők egy előzetes eligazítás és megbeszélés után a környező utcákat és tereket elfoglalva egy órányi közös táncba kezdenek. A megbeszélésen térkép segítségével mindenkinek kiválasztunk egy helyszínt, ahol táncolni fog. Ezt lehet tenni egyedül, párban, akár kisebb nagyobb csoportokban is. Lényeg, hogy elszóródjunk és az együtt eltöltött óra alatt megmozduljon a környék. Az állomások területi elhelyezését úgy alakítjuk, hogy a különböző állomások látóterei egymással átfedésben legyenek. Így, ha valaki ’egyedül’ táncolna egy utcarészen, sem jelenti azt, hogy egyedül lenne. Hisz lát valakit, aki egy távolabbi állomáson ugyanarra a zenére táncol. Ez nem azt jelenti, hogy egymással kellene táncolni, de lehet. És a többiek jelenléte így velünk van végig. Senki nincs magára hagyva. A zene csak a fülünkben, saját telefonokról szól. Az tánccal eltöltött óra második felében, a legtávolabbi pontról megindulva végiglátogatjuk az összes állomást és táncolva-gyülekezve-vonulva érünk vissza mindannyian együtt a Szendvicsbárhoz, ahonnan zenészünk végig élőben küldte számunkra a talpalávalót. Az esemény piknikkel záródik a Szendvicsbárban és az az előtti utcaszakaszon. Projektünk része, hogy az eseményt megelőző hónapban a környékbelieket is invitáljuk, szomszédokkal együttműködjünk, és valós, inkluzív közösségi élmény születhessen, mely beépülhet a kerület jelenébe és emlékezetébe egyaránt.

Alkotók: Borsos Luca és Bartha Márk
Fotó és videó: Fuchs Máté
Grafika: Mohácsi Luca

Időpontok: 2022. június 10. és 17. 17:30
Találkozóhely: Szendvicsbár, 1078 Budapest, István u. 27. 

A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, hogy tudjunk rólatok, megírhassuk a mit-hozz-magaddal e-mailt a kezdés előtt pár nappal, és megkapjátok a titkos linket a zenéhez.
Valamint szükség lesz a telefonotokra internet elérhetőséggel, fülhallgatókra és olyan cipőre, amiben szívesen ropnátok egyet Pest utcáin.

Regisztráció ITT